I början av november gav Ica Hagahallen bort sitt kök till ett nytt koncept - Lilla Matstudion. Nu kan kunderna handla nyttig mat av hög kvalitet, lagad på plats av professionella kockar, under butikens ordinarie öppettider.

– Syftet med Lilla Matstudion är att tillhandahålla bra lagad mat som är enkel att ta med sig, säger kocken Rolf Rätz.

Tack vare ett fint samarbete med Hagahallen kommer man kunna erbjuda många olika rätter och mellanmål med stor variation. Rolf och hans kollegor får nämligen använda sig av fräscha råvaror från butiken, vilket ger de fria händer samtidigt som svinnet minskar.

– Vi gör till exempel smoothies och juicer på räddad frukt, helt utan tillsatser och andra konstigheter, säger Rolf.

Han berättar att det kommer tillagas allt ifrån lättare maträtter som soppor och sallader till lite större och mer mättande måltider.

– Det beror helt på vad vi får för råvaror att jobba med, det blir spännande överraskningar för både oss och kunderna. Trots variationen kommer de dock alltid att sälja take away, i form av sina så kallade "bowls", som består av hälsosam mat, perfekt för den som är på språng. Som kund kan man då välja på bland annat fläsksida marinerad i öl från Good Guys Brew, kyckling från Reko Kyckling som föder upp ekologisk kyckling, en veganbowl och en sushibowl i samarbete med Happy Kitchen, som ska påminna om deras egna fisk- och skaldjurssallad.

– Många av Hagahallens kunder är väldigt medvetna om vad de stoppar i sig, så det känns som att det här samarbetet är väldigt passande. Det finns dessutom många som är inne och handlar under stress, då kan det vara skönt att lösa maten på ett snabbt sätt utan att nödvändigtvis behöva köpa klassisk onyttig snabbmat.

Lilla Matstudion erbjuder även prisvänlig catering till både privatpersoner och företag.

– Syftet med Lilla Matstudion är att tillhandahålla bra lagad mat som är enkel att ta med sig, säger kocken Rolf Rätz.

Tack vare ett fint samarbete med Hagahallen kommer man kunna erbjuda många olika rätter och mellanmål med stor variation. Rolf och hans kollegor får nämligen använda sig av fräscha råvaror från butiken, vilket ger de fria händer samtidigt som svinnet minskar.

– Vi gör till exempel smoothies och juicer på räddad frukt, helt utan tillsatser och andra konstigheter, säger Rolf.

Han berättar att det kommer tillagas allt ifrån lättare maträtter som soppor och sallader till lite större och mer mättande måltider.

– Det beror helt på vad vi får för råvaror att jobba med, det blir spännande överraskningar för både oss och kunderna. Trots variationen kommer de dock alltid att sälja take away, i form av sina så kallade "bowls", som består av hälsosam mat, perfekt för den som är på språng. Som kund kan man då välja på bland annat fläsksida marinerad i öl från Good Guys Brew, kyckling från Reko Kyckling som föder upp ekologisk kyckling, en veganbowl och en sushibowl i samarbete med Happy Kitchen, som ska påminna om deras egna fisk- och skaldjurssallad.

– Många av Hagahallens kunder är väldigt medvetna om vad de stoppar i sig, så det känns som att det här samarbetet är väldigt passande. Det finns dessutom många som är inne och handlar under stress, då kan det vara skönt att lösa maten på ett snabbt sätt utan att nödvändigtvis behöva köpa klassisk onyttig snabbmat.

Lilla Matstudion erbjuder även prisvänlig catering till både privatpersoner och företag.