Frosten glittrar vit på marken och i luften hänger en doft av varm glögg och en julkänsla sveper om mig. Jag nynnar julsånger medan jag pyntar. Jag pyntar gärna tidigt, min jul börjar redan i slutet av november. Stora vita julstjärnor lyser vackert i mina fönster redan före första advent och granen står vackert klädd i vitt och grönt ett par veckor innan julafton. Julen och julstämning har blivit en viktig krydda för att pigga upp i decembermörkret.

Det bästa med adventstider är alla mysiga glöggfester och tid med släkt, familj och vänner. En tid av stämning och mys. Jag är en sann blomsterfantast och därför har julens blommor en självklar och viktig plats i vårt hem. Huset är fyllt av doftande hyacinter och mina vanliga gröna växter får ge plats i fönstren åt maffiga vita julstjärnor. På borden sätter jag gärna amarylliskreationer tillsammans med eukalyptus. Jag arrangerar stilleben av vackra vita blommor och grankvistar, tillsammans med guldfärgade ljusstakar och mässingdetaljer. Jag går lite efter devisen ”more is more and less is a bore” under julen.

Rött är inte en självklar julfärg i mitt hem. Jag sätter hellre fokus på färgtoner i vitt, grönt och guld och pyntar gärna med det jag hittar i naturen. Granar, mossa, kvistar och lummer skapar en genuin julkänsla. Jag kombinerar med girlanger med stjärnor i vitt eller guld. För att förstärka julkänslan tänder jag massor av levande ljus. Jag älskar att skapa stämning och vårt stora, gamla hus gör sig bäst på julen, det är ett riktigt julhus. Ljusslingor kan jag inte få för många av. Jag hänger dem i fönstren, placerar dem ovanpå våra stora, höga kinesiska skåp eller som detaljer på middagsbordet. Det ger en härlig julstämning med massor av ljus och det behövs verkligen under denna mörka årstid.

Jag tycker om att blanda gammalt med nytt, det gäller också julens pynt. Gamla julsaker från min barndom blandar jag med nyheter från de stora affärskedjorna. Jag maxar julen varje år. Ljusstakar i mässing blandas med grön mossa och långa, vita juleljus. En äkta gran är ett måste och den får gärna vara stor. Något som är speciellt i vår gran är att vi har juldekorationer från olika delar av världen, från länder och platser vi har besökt. Blandningen av dofter och vackra dekorativa julsaker i hemmet är det som ger mig stämning. Det finns alltid en tanke bakom min inredning, hur saker och ting, färger och former, sätts samman och kombineras. Vissa julsaker har år efter år sin bestämda plats.

I vårt hem ska man i juletider kunna njuta och slappna av. Vi bjuder gärna och ofta hem vänner till vårt hem och i adventstider är helgerna fullbokade med middagar och fikastunder, och så vill vi ha det. Jag vill inte ha möbler och detaljer som jag är extremt rädd om. Det ska inte vara för perfekt, utan våra gäster ska uppleva en genuin känsla av hemtrevnad och lugn.

I jul satsar jag på naturligt julpynt i glas, papper, ull och gröna växter från naturen. Jag sätter fokus på mörkgrönt och vitt, tillsammans med guldiga detaljer. Sammet är fortfarande en favorit på kuddar och textilier och gärna tillsammans med linne.

En vacker och stämningsfull Jul önskar jag er alla.

Frosten glittrar vit på marken och i luften hänger en doft av varm glögg och en julkänsla sveper om mig. Jag nynnar julsånger medan jag pyntar. Jag pyntar gärna tidigt, min jul börjar redan i slutet av november. Stora vita julstjärnor lyser vackert i mina fönster redan före första advent och granen står vackert klädd i vitt och grönt ett par veckor innan julafton. Julen och julstämning har blivit en viktig krydda för att pigga upp i decembermörkret.

Det bästa med adventstider är alla mysiga glöggfester och tid med släkt, familj och vänner. En tid av stämning och mys. Jag är en sann blomsterfantast och därför har julens blommor en självklar och viktig plats i vårt hem. Huset är fyllt av doftande hyacinter och mina vanliga gröna växter får ge plats i fönstren åt maffiga vita julstjärnor. På borden sätter jag gärna amarylliskreationer tillsammans med eukalyptus. Jag arrangerar stilleben av vackra vita blommor och grankvistar, tillsammans med guldfärgade ljusstakar och mässingdetaljer. Jag går lite efter devisen ”more is more and less is a bore” under julen.

Rött är inte en självklar julfärg i mitt hem. Jag sätter hellre fokus på färgtoner i vitt, grönt och guld och pyntar gärna med det jag hittar i naturen. Granar, mossa, kvistar och lummer skapar en genuin julkänsla. Jag kombinerar med girlanger med stjärnor i vitt eller guld. För att förstärka julkänslan tänder jag massor av levande ljus. Jag älskar att skapa stämning och vårt stora, gamla hus gör sig bäst på julen, det är ett riktigt julhus. Ljusslingor kan jag inte få för många av. Jag hänger dem i fönstren, placerar dem ovanpå våra stora, höga kinesiska skåp eller som detaljer på middagsbordet. Det ger en härlig julstämning med massor av ljus och det behövs verkligen under denna mörka årstid.

Jag tycker om att blanda gammalt med nytt, det gäller också julens pynt. Gamla julsaker från min barndom blandar jag med nyheter från de stora affärskedjorna. Jag maxar julen varje år. Ljusstakar i mässing blandas med grön mossa och långa, vita juleljus. En äkta gran är ett måste och den får gärna vara stor. Något som är speciellt i vår gran är att vi har juldekorationer från olika delar av världen, från länder och platser vi har besökt. Blandningen av dofter och vackra dekorativa julsaker i hemmet är det som ger mig stämning. Det finns alltid en tanke bakom min inredning, hur saker och ting, färger och former, sätts samman och kombineras. Vissa julsaker har år efter år sin bestämda plats.

I vårt hem ska man i juletider kunna njuta och slappna av. Vi bjuder gärna och ofta hem vänner till vårt hem och i adventstider är helgerna fullbokade med middagar och fikastunder, och så vill vi ha det. Jag vill inte ha möbler och detaljer som jag är extremt rädd om. Det ska inte vara för perfekt, utan våra gäster ska uppleva en genuin känsla av hemtrevnad och lugn.

I jul satsar jag på naturligt julpynt i glas, papper, ull och gröna växter från naturen. Jag sätter fokus på mörkgrönt och vitt, tillsammans med guldiga detaljer. Sammet är fortfarande en favorit på kuddar och textilier och gärna tillsammans med linne.

En vacker och stämningsfull Jul önskar jag er alla.

Gör det själv!

En vacker och dekorativ adventsljusstake gör du enkelt själv.

1. Använd fyra burkar i metall, exempelvis vanliga konservburkar. Skölj ur burkarna och ta bort pappret på utsidan.

2. Knyt sidenband runt burkarna.

3. Fyll dem med mossa och placera ett långt stearinljus i mitten.

4. Fäst eventuellt siffror i ljusen och ställ allt på en bricka eller liknande.

Glöm inte att släcka ljusen!