För tio år sedan öppnade Anna Lundgren butiken Pricken i Haga, en butik full av pedagogiska leksaker och miljömärkta barnkläder. Den 1-2 december bjuder hon sina kunder på kalas för att fira jubileet med erbjudanden och julmys.

När Anna flyttade hem från Göteborg, med sin då ettåriga son, föddes idén till butiken Pricken. Hon jobbade då i restaurangbranschen men kände att hon ville söka sig till något nytt.

– Jag var nog trött på själva yrket, men det var framför allt svårt att få ihop det när man hade småbarn, berättar hon.

Intresset för barnkläder växte snabbt och när hon fick möjlighet att ta över en butik i Sunne tog idéerna fart.

– I början körde jag dubbelt i Sunne och Karlstad men sedan ungefär åtta år tillbaka finns Pricken bara här i Haga. Jag har dock en pop-up store i Sunne, tillsammans med Lena från butiken Garderob, där vi säljer kläder, home-produkter och antika möbler till bra priser. Det kommer finnas kvar december ut i alla fall, sedan får vi se om jag ror några andra av mina planer i hamn.

För Anna är det alltid viktigt att ta in bra varor som är hälsosamma för både barn och miljön, något som verkar uppskattas av kunderna. I stället för plastleksaker köper hon till exempel hellre in träprodukter och alla kläder som finns i butiken kommer från ekologiska märken som Geggamoja och Mini Rodini.

– Det finns många klädmärken som sägs vara ekologiska eftersom materialet de gör sina kläder av är miljömärkt. Men de leverantörer jag använder mig av är märkta med fairtrade också, vilket innebär att själva tillverkningen av kläderna har gått bra till. De tar till och med till vara på spill från klädtillverkningen så att de kan göra nallar och andra saker av det.

De ekologiska kläderna finns för barn i alla åldrar, allt ifrån prematur till 13-åringar.

– Många verkar tro att det bara finns kläder för småbarn här, men jag vill se till att man kan komma hit under barnets hela uppväxt! säger Anna.

Den första helgen i december firas tioårsjubileet med 15 procents rabatt på allt i butiken och andra erbjudanden.

När Anna flyttade hem från Göteborg, med sin då ettåriga son, föddes idén till butiken Pricken. Hon jobbade då i restaurangbranschen men kände att hon ville söka sig till något nytt.

– Jag var nog trött på själva yrket, men det var framför allt svårt att få ihop det när man hade småbarn, berättar hon.

Intresset för barnkläder växte snabbt och när hon fick möjlighet att ta över en butik i Sunne tog idéerna fart.

– I början körde jag dubbelt i Sunne och Karlstad men sedan ungefär åtta år tillbaka finns Pricken bara här i Haga. Jag har dock en pop-up store i Sunne, tillsammans med Lena från butiken Garderob, där vi säljer kläder, home-produkter och antika möbler till bra priser. Det kommer finnas kvar december ut i alla fall, sedan får vi se om jag ror några andra av mina planer i hamn.

För Anna är det alltid viktigt att ta in bra varor som är hälsosamma för både barn och miljön, något som verkar uppskattas av kunderna. I stället för plastleksaker köper hon till exempel hellre in träprodukter och alla kläder som finns i butiken kommer från ekologiska märken som Geggamoja och Mini Rodini.

– Det finns många klädmärken som sägs vara ekologiska eftersom materialet de gör sina kläder av är miljömärkt. Men de leverantörer jag använder mig av är märkta med fairtrade också, vilket innebär att själva tillverkningen av kläderna har gått bra till. De tar till och med till vara på spill från klädtillverkningen så att de kan göra nallar och andra saker av det.

De ekologiska kläderna finns för barn i alla åldrar, allt ifrån prematur till 13-åringar.

– Många verkar tro att det bara finns kläder för småbarn här, men jag vill se till att man kan komma hit under barnets hela uppväxt! säger Anna.

Den första helgen i december firas tioårsjubileet med 15 procents rabatt på allt i butiken och andra erbjudanden.