Det är inte varje gång vi lägger ut tidningens hälsning på webben, men den här gången är det lite annorlunda.

Det är inte alldeles lätt att få snurr på en ny tidning. För lite mer än två år sedan fick jag uppdraget att hitta på Karlstadsliv. Det skulle bli en guide till livet i Karlstad, ungefär, med massa nöje, kultur, intervjuer, mode, inredning, träning och hälsa inbakat – och det blev det ju. Det lyckades. Nu, två år senare, när Karlstadsliv har etablerat en trygg och stark plats, är det dags för mig att lämna över uppdraget och gå vidare. Jag har bestämt mig för att inte komma tillbaka till Karlstadsliv efter föräldraledigheten. Ida Myrin, som har vikarierat för mig, kommer att ta över rodret. Det känns väldigt bra!

Såhär säger alla, men det är verkligen sant: det har varit en fantastisk resa, framför allt tack vare alla som ställt upp på att berätta om och visa upp just deras favoritgrejer. Gemensamt för alla jag har besökt är att det har funnits en glöd och ett driv som har smittat av sig. Jag har fått följa Karlstadsbandet Purslane som står i startgroparna inför en fantastisk musikkarriär. Jag har fått följa med bakom kulisserna på teatrar och musikscener. Jag har fått cykla nedför Bryngfjordsbacken på en mountainbike utan att riktigt veta vilken broms som är fram och vilken som är bak.

Jag har fått vara med på ett hörn i väldigt många olika sammanhang, helt enkelt, och det är jag väldigt tacksam för. Det har gjort mitt liv i Karlstad väldigt roligt, och jag hoppas att jag har lyckats inspirera någon på vägen – att själv ge sig ut och fråga om man får vara med. För det får man nästan alltid.

Så, Ida! Ordet är ditt.

Oskar Nyström

 

Tack så mycket!

Jag håller verkligen med. Det här är ett väldigt givande och lärorikt jobb, vilket jag märkt på ganska kort tid. Jag har i och för sig inte cyklat ned för Bryngfjordsbacken (än?), men jag har pratat med flera inspirerande och drivna människor. Tack vare de fyra numren jag gjort hittills har jag till exempel fått prata om psykisk ohälsa med Nour El Refai, varit med på premiären av stans första frunch, skrattat fram magknipen med både lokala och nationella komiker och träffat imponerande entreprenörer som Anna Lundgren, Henric Brohede och Per Widén. Jag har även, på ett ganska präktigt sätt, råkat skriva att Karl den elfte grundade Karlstad, men det är en annan femma. Jag är otroligt tacksam för att jag får fortsätta med det här och jag hoppas att jag kommer kunna göra ett minst lika bra jobb som Oskar.

Det här numret har vi försökt fylla med jul- och nyårsinspiration blandat med andra spännande saker som händer i stan, för jag vägrar tänka att december endast handlar om tomtar, fyrverkerier och materiella ting. Läs om allt ifrån inredning och julmode till Prickens jubileum och om hur du kan skratta till diskussionen kring ett muminland (eller "vansinnet", enligt en flyer på min bil häromdagen) på Cabary. Läs om Johan Rheborgs karaktär Kenny Starfighter som fyller hela 20 år och om hur After Darks karriär har varit vid liv i det dubbla.

Nästa gång vi ses blir inte förrän i slutet av februari. Då har vi äntligen en ljusare säsong framför oss och jag har hunnit rota efter massor av saker som kan vara intressant för er att läsa om. Ha det bra tills dess!

Ida Myrin

Det är inte alldeles lätt att få snurr på en ny tidning. För lite mer än två år sedan fick jag uppdraget att hitta på Karlstadsliv. Det skulle bli en guide till livet i Karlstad, ungefär, med massa nöje, kultur, intervjuer, mode, inredning, träning och hälsa inbakat – och det blev det ju. Det lyckades. Nu, två år senare, när Karlstadsliv har etablerat en trygg och stark plats, är det dags för mig att lämna över uppdraget och gå vidare. Jag har bestämt mig för att inte komma tillbaka till Karlstadsliv efter föräldraledigheten. Ida Myrin, som har vikarierat för mig, kommer att ta över rodret. Det känns väldigt bra!

Såhär säger alla, men det är verkligen sant: det har varit en fantastisk resa, framför allt tack vare alla som ställt upp på att berätta om och visa upp just deras favoritgrejer. Gemensamt för alla jag har besökt är att det har funnits en glöd och ett driv som har smittat av sig. Jag har fått följa Karlstadsbandet Purslane som står i startgroparna inför en fantastisk musikkarriär. Jag har fått följa med bakom kulisserna på teatrar och musikscener. Jag har fått cykla nedför Bryngfjordsbacken på en mountainbike utan att riktigt veta vilken broms som är fram och vilken som är bak.

Jag har fått vara med på ett hörn i väldigt många olika sammanhang, helt enkelt, och det är jag väldigt tacksam för. Det har gjort mitt liv i Karlstad väldigt roligt, och jag hoppas att jag har lyckats inspirera någon på vägen – att själv ge sig ut och fråga om man får vara med. För det får man nästan alltid.

Så, Ida! Ordet är ditt.

Oskar Nyström

 

Tack så mycket!

Jag håller verkligen med. Det här är ett väldigt givande och lärorikt jobb, vilket jag märkt på ganska kort tid. Jag har i och för sig inte cyklat ned för Bryngfjordsbacken (än?), men jag har pratat med flera inspirerande och drivna människor. Tack vare de fyra numren jag gjort hittills har jag till exempel fått prata om psykisk ohälsa med Nour El Refai, varit med på premiären av stans första frunch, skrattat fram magknipen med både lokala och nationella komiker och träffat imponerande entreprenörer som Anna Lundgren, Henric Brohede och Per Widén. Jag har även, på ett ganska präktigt sätt, råkat skriva att Karl den elfte grundade Karlstad, men det är en annan femma. Jag är otroligt tacksam för att jag får fortsätta med det här och jag hoppas att jag kommer kunna göra ett minst lika bra jobb som Oskar.

Det här numret har vi försökt fylla med jul- och nyårsinspiration blandat med andra spännande saker som händer i stan, för jag vägrar tänka att december endast handlar om tomtar, fyrverkerier och materiella ting. Läs om allt ifrån inredning och julmode till Prickens jubileum och om hur du kan skratta till diskussionen kring ett muminland (eller "vansinnet", enligt en flyer på min bil häromdagen) på Cabary. Läs om Johan Rheborgs karaktär Kenny Starfighter som fyller hela 20 år och om hur After Darks karriär har varit vid liv i det dubbla.

Nästa gång vi ses blir inte förrän i slutet av februari. Då har vi äntligen en ljusare säsong framför oss och jag har hunnit rota efter massor av saker som kan vara intressant för er att läsa om. Ha det bra tills dess!

Ida Myrin