I juni flyttade bryggeriet Good Guys brew in i sina nya lokaler i Magasin 2 i Inre hamn och den 24 november slog de, i samarbete med Matstudion, äntligen upp portarna till deras nya pub, Good Guys Tap.

– Vårat nya tap room är bryggeriets alldeles egna pub, ett koncept hämtat från USA. Det känns väldigt kul att ha sjösatt det här på riktigt i Karlstad, säger Daniel Haag, grundare av Good Guys Brew.

Lokalen rymmer 50 personer och är inredd med två stora långbord. Tanken är att man, liksom i USA, ska uppmuntra till ett socialt häng där alla kan börja prata med alla.

Här serveras det givetvis egenproducerad öl, då bryggeriet ligger vägg i vägg med puben, men man kommer också ta in nya smaker för att erbjuda gästerna en större variation.

– Vi har tio tappar i lokalen och två av dem kommer användas som gästkranar i början. På så sätt kan vi ta in öl från andra bryggerier vi gillar under kortare perioder, berättar Daniel.

För den som inte är så förtjust i öl finns det även fyra olika vinsorter från Brix Wine.

– Det finns också ett stort fokus på mat, fyller delägaren Per Widén i. Vi serverar egengjordpizza med färsk mozzarella och egenkokad tomatsås med tomater från Italien.

Varje fredag och lördag är Good Guys Tap öppet för allmänheten medan övriga dagar är till för provningar och bokningar. En gång i månaden anordnas en öppen provning där vem som helst kan anmäla sig i förväg.

– Vår ambition är att kunna ha öppet för allmänheten flera dagar, om trycket blir stort. Men det är också viktigt för oss att aldrig göra något mediokert utan att alltid sträva efter att vara bäst, säger Daniel.

– Vårat nya tap room är bryggeriets alldeles egna pub, ett koncept hämtat från USA. Det känns väldigt kul att ha sjösatt det här på riktigt i Karlstad, säger Daniel Haag, grundare av Good Guys Brew.

Lokalen rymmer 50 personer och är inredd med två stora långbord. Tanken är att man, liksom i USA, ska uppmuntra till ett socialt häng där alla kan börja prata med alla.

Här serveras det givetvis egenproducerad öl, då bryggeriet ligger vägg i vägg med puben, men man kommer också ta in nya smaker för att erbjuda gästerna en större variation.

– Vi har tio tappar i lokalen och två av dem kommer användas som gästkranar i början. På så sätt kan vi ta in öl från andra bryggerier vi gillar under kortare perioder, berättar Daniel.

För den som inte är så förtjust i öl finns det även fyra olika vinsorter från Brix Wine.

– Det finns också ett stort fokus på mat, fyller delägaren Per Widén i. Vi serverar egengjordpizza med färsk mozzarella och egenkokad tomatsås med tomater från Italien.

Varje fredag och lördag är Good Guys Tap öppet för allmänheten medan övriga dagar är till för provningar och bokningar. En gång i månaden anordnas en öppen provning där vem som helst kan anmäla sig i förväg.

– Vår ambition är att kunna ha öppet för allmänheten flera dagar, om trycket blir stort. Men det är också viktigt för oss att aldrig göra något mediokert utan att alltid sträva efter att vara bäst, säger Daniel.