Carl Stanley är komikern vars karriär tog fart efter att han la ut ett klipp om Sveriges så kallade "systemkollaps" som gick viralt på nolltid. Han är en av humorprogrammet Parlamentets yngsta deltagare någonsin och nu är han aktuell med en egen föreställning.

Ditt klipp "Sverige är fullt" sågs av många runt om i landet - vad är storyn bakom?

– Jag hörde väldigt ofta att Sverige var i systemkollaps, men när jag stod på Sergels torg och tittade runt mig så såg det ju inte så illa ut. En systemkollaps måste väl ändå innebära att någon har det dåligt, tänkte jag. Så jag började filma runt mig på olika platser för att på ett ironiskt sätt visa att det var så farligt.

Den 10:e november kommer du till Scalateatern i Karlstad. Vad är det vi kommer få se?

– Det bjuds på stand-up som jag själv skrivit ihop under ett och ett halvt år. Det finns egentligen ingen röd tråd eller story, utan jag utgår ifrån mig själv och säger lämpligheter och olämpligheter.

Vad kan du om Karlstad?

– Jag har varit där en del, eller åtminstone tio gånger, och jag brukar trivas! Det är väldigt likt min hemstad Helsingborg när det kommer till stämningen och så. Sist jag var där fick jag lära mig att Sola inte är solen utan en hora eller något?

...servitris. Hon var servitris.

– Haha! Han jag åkte bil med måste ha kryddat historien i så fall. Det var någon gammal gubbe som berättade det.

Kan du nämna tre närliggande kommuner?

– Sunne... Säffle? Det finns ju en tredje också. Grums? Är det en kommun?

Det är det. Jag antar att du kopplade Sunne och Säffle till kollegor?

– Precis. Kristoffer Appelquist och Erik Axelson. Så jag tänkte att det måste finnas någon jävla komiker till i närheten.

Vet du vad Sandgrund är för något?

– Nej. Men om jag måste gissa - en bouleplan?

Lars Lerins konsthall. Har du en aning om varför Karlstad heter som det gör då?

– Just det, det ringer någon klocka nu när du säger det. Nja, jag antar att det var någon kung som gjorde något där?

Karl den nionde, till och med.

– Tänk vad häftigt att ha makten att åka till ett ställe och bara kunna döpa det till ens eget namn. Sätta ett rabarberland någonstans och bara ta över hela platsen.

Verkligen! Vad kan man förvänta sig mer än att ha väldigt roligt om man går på din föreställning?

– Jag vet inte vad man vill ha mer än väldigt roligt. Det är väldigt höga krav att vilja ha mer, haha!

Ditt klipp "Sverige är fullt" sågs av många runt om i landet - vad är storyn bakom?

– Jag hörde väldigt ofta att Sverige var i systemkollaps, men när jag stod på Sergels torg och tittade runt mig så såg det ju inte så illa ut. En systemkollaps måste väl ändå innebära att någon har det dåligt, tänkte jag. Så jag började filma runt mig på olika platser för att på ett ironiskt sätt visa att det var så farligt.

Den 10:e november kommer du till Scalateatern i Karlstad. Vad är det vi kommer få se?

– Det bjuds på stand-up som jag själv skrivit ihop under ett och ett halvt år. Det finns egentligen ingen röd tråd eller story, utan jag utgår ifrån mig själv och säger lämpligheter och olämpligheter.

Vad kan du om Karlstad?

– Jag har varit där en del, eller åtminstone tio gånger, och jag brukar trivas! Det är väldigt likt min hemstad Helsingborg när det kommer till stämningen och så. Sist jag var där fick jag lära mig att Sola inte är solen utan en hora eller något?

...servitris. Hon var servitris.

– Haha! Han jag åkte bil med måste ha kryddat historien i så fall. Det var någon gammal gubbe som berättade det.

Kan du nämna tre närliggande kommuner?

– Sunne... Säffle? Det finns ju en tredje också. Grums? Är det en kommun?

Det är det. Jag antar att du kopplade Sunne och Säffle till kollegor?

– Precis. Kristoffer Appelquist och Erik Axelson. Så jag tänkte att det måste finnas någon jävla komiker till i närheten.

Vet du vad Sandgrund är för något?

– Nej. Men om jag måste gissa - en bouleplan?

Lars Lerins konsthall. Har du en aning om varför Karlstad heter som det gör då?

– Just det, det ringer någon klocka nu när du säger det. Nja, jag antar att det var någon kung som gjorde något där?

Karl den nionde, till och med.

– Tänk vad häftigt att ha makten att åka till ett ställe och bara kunna döpa det till ens eget namn. Sätta ett rabarberland någonstans och bara ta över hela platsen.

Verkligen! Vad kan man förvänta sig mer än att ha väldigt roligt om man går på din föreställning?

– Jag vet inte vad man vill ha mer än väldigt roligt. Det är väldigt höga krav att vilja ha mer, haha!