Den Karlstadsbaserade animeringsduon Erik Öhrner och Magnus Jansson, skriver manus och animerar satsningen som nu riktar sig mot en ung publik.

Nuttery entertainment heter det nya företaget med säte i både Karlstad och Los Angeles. Nu har ägarduon skrivit optionsavtal med Bandai Namco, som äger rättigheterna till Galaga.

Galaga var ett tidigt arkadspel som fanns i arkadhallarna i början på 80-talet och var en uppföljare till Galaxian. Spelägaren, Bandai Namco, som Öhrner och Jansson nu jobbar med, har också kända märken som Pac-Man och Dark Souls inom företaget.

Hur kommer det sig att ett 35 år gammalt arkadspel ska bli tv-serie?

– Det finns en trend nu där varumärken från 80-talet återupplivas och vi gillar sci-fi. Det här spelet har en fanbase redan som är lite äldre, men vi riktar oss primärt mot yngre. Vissa kommer först lära känna tv-serien och sedan arkadspelet framöver, i stället för tvärt om, säger Erik Öhrner.

Berättandet viktigast

– Jag och Magnus skriver grunden till allt själva och drivs av berättandet, sen har vi hjälp av manusförfattare också. Vi jobbar med mycket folk i vårt nätverk i Los Angeles, det rör sig om Hollywood-producenter och olika typer av konsulter inom programmering, marknadsföring och animering.

När serien sänds är ännu inte helt klart.

Nuttery entertainment heter det nya företaget med säte i både Karlstad och Los Angeles. Nu har ägarduon skrivit optionsavtal med Bandai Namco, som äger rättigheterna till Galaga.

Galaga var ett tidigt arkadspel som fanns i arkadhallarna i början på 80-talet och var en uppföljare till Galaxian. Spelägaren, Bandai Namco, som Öhrner och Jansson nu jobbar med, har också kända märken som Pac-Man och Dark Souls inom företaget.

Hur kommer det sig att ett 35 år gammalt arkadspel ska bli tv-serie?

– Det finns en trend nu där varumärken från 80-talet återupplivas och vi gillar sci-fi. Det här spelet har en fanbase redan som är lite äldre, men vi riktar oss primärt mot yngre. Vissa kommer först lära känna tv-serien och sedan arkadspelet framöver, i stället för tvärt om, säger Erik Öhrner.

Berättandet viktigast

– Jag och Magnus skriver grunden till allt själva och drivs av berättandet, sen har vi hjälp av manusförfattare också. Vi jobbar med mycket folk i vårt nätverk i Los Angeles, det rör sig om Hollywood-producenter och olika typer av konsulter inom programmering, marknadsföring och animering.

När serien sänds är ännu inte helt klart.