Stan är fylld av vatten! Eller nästan i alla fall. I söder har vi direktkontakt med Vänern och rakt genom stan rinner Klarälven, och så alla sjöar runt om förstås. Vi har besökt tio badplatser där du kan ta ett dopp i sommar!

Mariebergsskogen

Trevlig badplats i Karlstads mysigaste park som består av stora gräsytor och en liten sandstrand. Det finns även kiosk, utomhusdusch och toaletter. Här gillar barnen att leka! Med cykel- och gångavstånd från centrum tar du dig hit på nolltid. Buss 12 går från Stora Torget och det finns också parkering.

Skutberget

En perfekt blandning av klippor, gräs och sandstrand. Skutbergets barnvänliga badplats har mycket att erbjuda med aktiviteter som beachvolleyboll, frisbeegolf och motionsspår. På området hittar du toaletter, en kiosk och restaurang. Åk med buss 1 mot Skutberget eller ta bilen till Skutbergetsvägen.

Bomstadbaden

Värmlands Riviera. På den långa, finkorniga sandstranden kan barnen hoppa på hoppkudden. I det långgrunda vattnet finns en rutschkana och båtar som trampas runt. Badet ligger intill campingplatsen som erbjuder omklädningshytter, minigolf, restaurang och kiosk. Ta buss 56 eller kör till Bomstadsvägen.

Sandgrundsbryggan

Centralt kvällsdopp. På Sandgrundsudden i Karlstads centrum finns en stor brygga som erbjuder många sittplatser. Här kan ni sitta och njuta av solen och äta picknick, ta en promenad runt den vackra udden och ta ett svalkande dopp i älven. Men håll uppsikt på barnen, det är lätt att åka med i strömmen!

Örsholmstjärn

För dig som vill bada på brygga. Här finns en stor gräsyta med grillplats, kiosk, toalett och omklädningshytter. Stranden är lagom stor och vattnet lämpligt djupt, så det är lätt att ha koll på småttingarna. Hit kan du åka med barnen och parkera vid fotbollsplanen eller ta en cykeltur från centrum till Fallevägen.

Orrholmsens badplats

Bredvid Parkleken ligger en trivsam badplats som har en fin sandbotten, en lång brygga och en handikappanpassad ramp. Ni hittar också bänkar med grillplats, omklädningshytt, torrtoalett och en fotbollsplan intill. Ta en fin promenad eller cykeltur från centrum, eller bilen till Tullhusgatan 42.

Kroppkärrsbadet

En storfavorit hos barnen. Här kan de plaska runt i det varma vattnet och leka. Det finns mycket utrymme på att sola på gräset, grilla och äta picknick. Här hittar du även omklädningshytter och handikappanpassat dass. Du kan cykla eller åka bil till Sjöängsgatan, eller åka buss 2 till Kroppkärrsbadet.

Getingberget

Barnvänlig badplats på Hammarö. Här finns det mycket plats för hela familjen! Ni kan bada i det långgrunda vattnet, leka vid lekplatsen eller njuta av en korv från kiosken. Det finns tillgång till torrtoalett, omklädningshytter och grillplats. Du hittar hit med bil mot Sättersvägen på Hammarö.

Räggårdsviken/Bonäsudden

Varför åka till västkusten? Mellan värnen och skogen ute på Hammarös udde sträcker sig breda, platta klippor. Vågorna plaskar och botten går från klippor till sand. Här kan du bada, grilla och njuta av den vackra naturen. Med en kort promenad från parkeringen tar du dig hit genom att köra mot Fiskvik på Hammarö.

Haget

En mysig badplats i Skåre. Vid Granlidsvägen 21 börjar en liten stig som går längs med Klarälven. Stigen fortsätter in i en fin skog men precis där den börjar finns en liten badstrand. Badplatsen ligger i lä och vattnet är djupt. Var försiktig, det är strömt! Hoppa på buss 8 till Skåre Centrum för att komma till Granlidsvägen.

Mariebergsskogen

Trevlig badplats i Karlstads mysigaste park som består av stora gräsytor och en liten sandstrand. Det finns även kiosk, utomhusdusch och toaletter. Här gillar barnen att leka! Med cykel- och gångavstånd från centrum tar du dig hit på nolltid. Buss 12 går från Stora Torget och det finns också parkering.

Skutberget

En perfekt blandning av klippor, gräs och sandstrand. Skutbergets barnvänliga badplats har mycket att erbjuda med aktiviteter som beachvolleyboll, frisbeegolf och motionsspår. På området hittar du toaletter, en kiosk och restaurang. Åk med buss 1 mot Skutberget eller ta bilen till Skutbergetsvägen.

Bomstadbaden

Värmlands Riviera. På den långa, finkorniga sandstranden kan barnen hoppa på hoppkudden. I det långgrunda vattnet finns en rutschkana och båtar som trampas runt. Badet ligger intill campingplatsen som erbjuder omklädningshytter, minigolf, restaurang och kiosk. Ta buss 56 eller kör till Bomstadsvägen.

Sandgrundsbryggan

Centralt kvällsdopp. På Sandgrundsudden i Karlstads centrum finns en stor brygga som erbjuder många sittplatser. Här kan ni sitta och njuta av solen och äta picknick, ta en promenad runt den vackra udden och ta ett svalkande dopp i älven. Men håll uppsikt på barnen, det är lätt att åka med i strömmen!

Örsholmstjärn

För dig som vill bada på brygga. Här finns en stor gräsyta med grillplats, kiosk, toalett och omklädningshytter. Stranden är lagom stor och vattnet lämpligt djupt, så det är lätt att ha koll på småttingarna. Hit kan du åka med barnen och parkera vid fotbollsplanen eller ta en cykeltur från centrum till Fallevägen.

Orrholmsens badplats

Bredvid Parkleken ligger en trivsam badplats som har en fin sandbotten, en lång brygga och en handikappanpassad ramp. Ni hittar också bänkar med grillplats, omklädningshytt, torrtoalett och en fotbollsplan intill. Ta en fin promenad eller cykeltur från centrum, eller bilen till Tullhusgatan 42.

Kroppkärrsbadet

En storfavorit hos barnen. Här kan de plaska runt i det varma vattnet och leka. Det finns mycket utrymme på att sola på gräset, grilla och äta picknick. Här hittar du även omklädningshytter och handikappanpassat dass. Du kan cykla eller åka bil till Sjöängsgatan, eller åka buss 2 till Kroppkärrsbadet.

Getingberget

Barnvänlig badplats på Hammarö. Här finns det mycket plats för hela familjen! Ni kan bada i det långgrunda vattnet, leka vid lekplatsen eller njuta av en korv från kiosken. Det finns tillgång till torrtoalett, omklädningshytter och grillplats. Du hittar hit med bil mot Sättersvägen på Hammarö.

Räggårdsviken/Bonäsudden

Varför åka till västkusten? Mellan värnen och skogen ute på Hammarös udde sträcker sig breda, platta klippor. Vågorna plaskar och botten går från klippor till sand. Här kan du bada, grilla och njuta av den vackra naturen. Med en kort promenad från parkeringen tar du dig hit genom att köra mot Fiskvik på Hammarö.

Haget

En mysig badplats i Skåre. Vid Granlidsvägen 21 börjar en liten stig som går längs med Klarälven. Stigen fortsätter in i en fin skog men precis där den börjar finns en liten badstrand. Badplatsen ligger i lä och vattnet är djupt. Var försiktig, det är strömt! Hoppa på buss 8 till Skåre Centrum för att komma till Granlidsvägen.