Vem är du?

– Siri Persson. Jag är född -98 och bor i Karlstad.

Vad har du pluggat?

– Jag har gått på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet och tog studenten nu i sommar.

Vad ska du göra nu efter studenten?

– Jag har kommit in på en 3-årig yrkesdansarutbildning i München som heter ”Iwanson International school of contemporary dance”.

Vilket är ditt största intresse?

– Dansen är såklart mitt största intresse och har varit det ända sedan jag var liten. Jag älskar att utmana kroppen och lära mig nya saker, att sedan på visa upp det på en scen är helt fantastiskt!

Hur länge har du dansat?

– Jag har dansat på dansstudion i Karlstad sedan jag var fyra år, så 14 år ungefär.

Vad var det som fick dig att börja?

– Jag hade alltid väldigt mycket energi som barn och jag älskade att hoppa omkring och göra konster. Min mamma, som älskar musikaler tyckte då att det var perfekt att sätta mig i en dansklass, förmodligen så att jag skulle få utlopp för all energi.

Vilken var den senaste dansföreställningen du såg? Var den bra?

– Den senaste föreställningen jag sett som bara innehöll dans måste vara Svansjön som sattes upp av Ryska baletten med dansare från Bolsjojbaletten. De kom till Karlstad CCC i vintras så jag och min mamma gick tillsammans. Den var verkligen helt fantastisk! Det är så roligt när man får se lite baletter komma till Karlstad och Sverige överlag. Balett är ju inte lika vanligt här som i vissa andra länder!

Vilka dansföreställningar har du själv medverkat i?

– Främst av allt har jag tillsammans med mitt danskompani, Widelius Dance Company, satt upp många dansföreställningar som riktat sig till barnfamiljer. ”Mary Poppins”, ”Pelle Svanslös” och ”Allra Käraste Syster” till exempel. Min lärare, Viktoria Widelius, brukar inkludera sina kompanier och sina hobbygrupper i föreställningarna. En riktigt rolig föreställning vi fick delta i heter ”Hej Sverige” och är en föreställning producerad av dansskolan BASE23 i Stockholm. Föreställningen ägde rum på Gotland och olika dansskolor från hela Sverige deltar.

På vilken scen skulle du helst vilja dansa?

– Jag dansar mest modern dans och jazzdans. Tyvärr finns det kanske inte så jättestora chanser att hamna på Eurovision i de genrerna men det hade ju varit hur kul som helst! Förhoppningsvis kommer jag efter utbildningen i München ha chans att söka till olika danskompanier. Ett drömmål är absolut Batseva Dance Company!

När är du som lyckligast?

– Hela processen kring en dansföreställning från början till slut är längre än många tror. Att ha kämpat så länge med någonting, känna att man är riktigt nöjd med resultatet och sedan få visa upp allt är så otroligt belönande! Då är jag som lyckligast.

Vem är du?

– Siri Persson. Jag är född -98 och bor i Karlstad.

Vad har du pluggat?

– Jag har gått på estetiska programmet inriktning dans på Sundstagymnasiet och tog studenten nu i sommar.

Vad ska du göra nu efter studenten?

– Jag har kommit in på en 3-årig yrkesdansarutbildning i München som heter ”Iwanson International school of contemporary dance”.

Vilket är ditt största intresse?

– Dansen är såklart mitt största intresse och har varit det ända sedan jag var liten. Jag älskar att utmana kroppen och lära mig nya saker, att sedan på visa upp det på en scen är helt fantastiskt!

Hur länge har du dansat?

– Jag har dansat på dansstudion i Karlstad sedan jag var fyra år, så 14 år ungefär.

Vad var det som fick dig att börja?

– Jag hade alltid väldigt mycket energi som barn och jag älskade att hoppa omkring och göra konster. Min mamma, som älskar musikaler tyckte då att det var perfekt att sätta mig i en dansklass, förmodligen så att jag skulle få utlopp för all energi.

Vilken var den senaste dansföreställningen du såg? Var den bra?

– Den senaste föreställningen jag sett som bara innehöll dans måste vara Svansjön som sattes upp av Ryska baletten med dansare från Bolsjojbaletten. De kom till Karlstad CCC i vintras så jag och min mamma gick tillsammans. Den var verkligen helt fantastisk! Det är så roligt när man får se lite baletter komma till Karlstad och Sverige överlag. Balett är ju inte lika vanligt här som i vissa andra länder!

Vilka dansföreställningar har du själv medverkat i?

– Främst av allt har jag tillsammans med mitt danskompani, Widelius Dance Company, satt upp många dansföreställningar som riktat sig till barnfamiljer. ”Mary Poppins”, ”Pelle Svanslös” och ”Allra Käraste Syster” till exempel. Min lärare, Viktoria Widelius, brukar inkludera sina kompanier och sina hobbygrupper i föreställningarna. En riktigt rolig föreställning vi fick delta i heter ”Hej Sverige” och är en föreställning producerad av dansskolan BASE23 i Stockholm. Föreställningen ägde rum på Gotland och olika dansskolor från hela Sverige deltar.

På vilken scen skulle du helst vilja dansa?

– Jag dansar mest modern dans och jazzdans. Tyvärr finns det kanske inte så jättestora chanser att hamna på Eurovision i de genrerna men det hade ju varit hur kul som helst! Förhoppningsvis kommer jag efter utbildningen i München ha chans att söka till olika danskompanier. Ett drömmål är absolut Batseva Dance Company!

När är du som lyckligast?

– Hela processen kring en dansföreställning från början till slut är längre än många tror. Att ha kämpat så länge med någonting, känna att man är riktigt nöjd med resultatet och sedan få visa upp allt är så otroligt belönande! Då är jag som lyckligast.