Vem är du?

– Jag heter Emma Mellroth, är 19 år gammal och bor på Hammarö. På fritiden dansar jag på Gundega Balettskola, sjunger på Hammarö kulturskola, umgås med vänner samt pluggar. Jag tycker även mycket om djur och har en welsh springer spaniel som heter Sigge.

Vad pluggar du?

– Naturvetenskapliga programmet på Älvkullegymnasiet, och tar studenten nu i juni 2017.

Vad ska du göra efter studenten?

– I höst kommer jag börja utbilda mig vid Stockholm Musikalartist Utbildning på Base 23. Det är en treårig yrkesutbildning för musikalartister, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Utbildningen innehåller sång, dans, och teater och jag tror att jag kommer stormtrivas. När utbildningen sedan är klar kommer jag förhoppningsvis kunna börja arbeta som musikalartist, men jag kommer också vilja fortsätta utvecklas och bli bättre och bättre. Det är en del av charmen med yrket tycker jag, att man alltid kan förbättras och utmanas, och det i tre olika delar - sång, dans och teater - som sedan vävs ihop och blir ett.

Vilket är ditt största intresse?

– Musikaler. Jag älskar att stå på scen och berätta en historia. Jag tycker det är väldigt roligt att väva samman sång, dans och teater, och på så sätt förmedla en berättelse till publiken. Musik bidrar även så otroligt mycket till den känslomässiga upplevelsen, vilket jag tycker är väldigt vackert!

Vilken var den första musikalen du såg? Fick du blodad tand?

– Den första ”riktiga” musikalen jag såg var Shrek på Wermland Opera. En väldigt härlig och rolig musikal, med en väldigt fin ensemble. Shrek satte absolut igång tankarna på ett framtida yrke som musikalartist, men det var inte förrän jag såg Phantom of the opera i London som jag bestämde mig för att försöka satsa på detta.

Vilken var den senaste musikalen du såg? Var den bra?

– Det måste ha varit Phantom of the opera på cirkus i Stockholm. Jag gillade den skarpt! Musiken i föreställningen är verkligen otroligt vacker. Kostym och scenografi likaså. Jag blev verkligen djupt berörd! Dessutom gjorde Emmi Christensson ett fantastiskt jobb i rollen som Christine, vilket var väldigt roligt att se.

Vilka musikaler har du själv medverkat i?

– Jag har ännu inte medverkat i någon riktig uppsättning, om inte SÄG-spexet räknas, haha! I stället har jag medverkat i olika föreställnings- och konsertsammanhang med Gundega Balettskola, Hammarö kulturskola samt Värmlandsteatern där jag gick Skådespelarkurs A och B under ett år.

Om du fick spela precis vad du vill... Vilken är din drömroll?

– Jag skulle älska att få spela Fiona i Shrek! Hon har en sådan fantastisk energi och utstrålning och musikalen i sig är också väldigt härlig. Dessutom innebär rollen även att man får göra ett steppnummer, vilket jag tycker är väldigt roligt!

När är du som lyckligast?

– När skådespelet mellan mig och de andra artisterna på scenen känns så äkta att man nästa helt glömmer att det är just skådespeleri och inte på riktigt. Det är en fantastisk känsla och det förstärker verkligen berättelsen. Jag älskar när publiken berörs av något jag gjort på scenen. Att dansa gör mig också väldigt lycklig! Det fyller hela mig med energi och jag älskar att förmedla den energin till en publik. Sen blir jag också väldigt lycklig när mina lärare ger mig beröm och uppmärksammar att jag kämpar och utvecklas. Det betyder väldigt mycket för mig och får mig att fortsätta kämpa för att förverkliga min dröm.

Vem är du?

– Jag heter Emma Mellroth, är 19 år gammal och bor på Hammarö. På fritiden dansar jag på Gundega Balettskola, sjunger på Hammarö kulturskola, umgås med vänner samt pluggar. Jag tycker även mycket om djur och har en welsh springer spaniel som heter Sigge.

Vad pluggar du?

– Naturvetenskapliga programmet på Älvkullegymnasiet, och tar studenten nu i juni 2017.

Vad ska du göra efter studenten?

– I höst kommer jag börja utbilda mig vid Stockholm Musikalartist Utbildning på Base 23. Det är en treårig yrkesutbildning för musikalartister, vilket jag ser väldigt mycket fram emot! Utbildningen innehåller sång, dans, och teater och jag tror att jag kommer stormtrivas. När utbildningen sedan är klar kommer jag förhoppningsvis kunna börja arbeta som musikalartist, men jag kommer också vilja fortsätta utvecklas och bli bättre och bättre. Det är en del av charmen med yrket tycker jag, att man alltid kan förbättras och utmanas, och det i tre olika delar - sång, dans och teater - som sedan vävs ihop och blir ett.

Vilket är ditt största intresse?

– Musikaler. Jag älskar att stå på scen och berätta en historia. Jag tycker det är väldigt roligt att väva samman sång, dans och teater, och på så sätt förmedla en berättelse till publiken. Musik bidrar även så otroligt mycket till den känslomässiga upplevelsen, vilket jag tycker är väldigt vackert!

Vilken var den första musikalen du såg? Fick du blodad tand?

– Den första ”riktiga” musikalen jag såg var Shrek på Wermland Opera. En väldigt härlig och rolig musikal, med en väldigt fin ensemble. Shrek satte absolut igång tankarna på ett framtida yrke som musikalartist, men det var inte förrän jag såg Phantom of the opera i London som jag bestämde mig för att försöka satsa på detta.

Vilken var den senaste musikalen du såg? Var den bra?

– Det måste ha varit Phantom of the opera på cirkus i Stockholm. Jag gillade den skarpt! Musiken i föreställningen är verkligen otroligt vacker. Kostym och scenografi likaså. Jag blev verkligen djupt berörd! Dessutom gjorde Emmi Christensson ett fantastiskt jobb i rollen som Christine, vilket var väldigt roligt att se.

Vilka musikaler har du själv medverkat i?

– Jag har ännu inte medverkat i någon riktig uppsättning, om inte SÄG-spexet räknas, haha! I stället har jag medverkat i olika föreställnings- och konsertsammanhang med Gundega Balettskola, Hammarö kulturskola samt Värmlandsteatern där jag gick Skådespelarkurs A och B under ett år.

Om du fick spela precis vad du vill... Vilken är din drömroll?

– Jag skulle älska att få spela Fiona i Shrek! Hon har en sådan fantastisk energi och utstrålning och musikalen i sig är också väldigt härlig. Dessutom innebär rollen även att man får göra ett steppnummer, vilket jag tycker är väldigt roligt!

När är du som lyckligast?

– När skådespelet mellan mig och de andra artisterna på scenen känns så äkta att man nästa helt glömmer att det är just skådespeleri och inte på riktigt. Det är en fantastisk känsla och det förstärker verkligen berättelsen. Jag älskar när publiken berörs av något jag gjort på scenen. Att dansa gör mig också väldigt lycklig! Det fyller hela mig med energi och jag älskar att förmedla den energin till en publik. Sen blir jag också väldigt lycklig när mina lärare ger mig beröm och uppmärksammar att jag kämpar och utvecklas. Det betyder väldigt mycket för mig och får mig att fortsätta kämpa för att förverkliga min dröm.