Samin Adjoudani, en av festivalarrangörerna för The Island Festival som äger rum den 20 augusti, berättar om årets biljettförsäljning, vad han ser mest fram emot på festivalen och om hur det går för den nya nattklubben Signum.

Hur går det med biljettförsäljningen?

– Vi är jättenöjda med försäljningen! Det ser ut som att det blir ännu ett succéår. Allt ligger med enligt vad som är kalkylerat. Första året är alltid första året och David Guetta är ett jättestort namn, men det var jättepositiva siffror direkt från start även i år.

Vad ser du själv mest fram emot under festivalen?

– Huvudakterna är alltid extra pirriga. Man förstår inte hur stort det är innan de går på scenen, men när de kliver på och den respons man får av publikhavet, det är då det kommer i kapp en, att ”jävlar, det här är så stort alltså”. Så just när Axwell kliver på och när han pratar i mikrofonen, det är väl det ögonblicket man ser mest fram emot.

Har ni redan börjat planera på nästa års festival?

– Nej, det är fullt fokus på att allt blir bra år två nu så att det blir ännu en lyckad festival. Det var full pott på alla delar förra året och vi vill självklart leverera minst lika bra i år, men vi har inte hunnit tänka en dag längre än den 20 augusti. Vi får se hur det blir sen. Det finns förhoppningar.

Hur går det med den nya nattklubben Signum förresten?

– Jo, det har varit mycket med att folk har misstolkat det här med vår dresscode och vad den här klubben har att erbjuda. Folk tror att det är Stureplan, att klubben inte släpper in någon och att det dricks väldigt mycket champagne. Det har varit mycket fördomar om klubben som gör att folk har varit lite rädda för att komma hit. Visst, vi har lite grejer som sticker ut, men att man inte kommer in med vanliga kläder, det är helt fel bild och det känns som att fler och fler börjar förstå det. Inför The Island ska vi ha en förfest dagen innan (19 augusti) där Adrian Lux kommer och spelar och det är många som hört av sig och bokat. Det verkar jättepositivt. Sen har vi en överraskning på själva lördagskvällen: en efterfest där vi kommer ta hit artister, men jag kan inte nämna några namn än.

Hur går det med biljettförsäljningen?

– Vi är jättenöjda med försäljningen! Det ser ut som att det blir ännu ett succéår. Allt ligger med enligt vad som är kalkylerat. Första året är alltid första året och David Guetta är ett jättestort namn, men det var jättepositiva siffror direkt från start även i år.

Vad ser du själv mest fram emot under festivalen?

– Huvudakterna är alltid extra pirriga. Man förstår inte hur stort det är innan de går på scenen, men när de kliver på och den respons man får av publikhavet, det är då det kommer i kapp en, att ”jävlar, det här är så stort alltså”. Så just när Axwell kliver på och när han pratar i mikrofonen, det är väl det ögonblicket man ser mest fram emot.

Har ni redan börjat planera på nästa års festival?

– Nej, det är fullt fokus på att allt blir bra år två nu så att det blir ännu en lyckad festival. Det var full pott på alla delar förra året och vi vill självklart leverera minst lika bra i år, men vi har inte hunnit tänka en dag längre än den 20 augusti. Vi får se hur det blir sen. Det finns förhoppningar.

Hur går det med den nya nattklubben Signum förresten?

– Jo, det har varit mycket med att folk har misstolkat det här med vår dresscode och vad den här klubben har att erbjuda. Folk tror att det är Stureplan, att klubben inte släpper in någon och att det dricks väldigt mycket champagne. Det har varit mycket fördomar om klubben som gör att folk har varit lite rädda för att komma hit. Visst, vi har lite grejer som sticker ut, men att man inte kommer in med vanliga kläder, det är helt fel bild och det känns som att fler och fler börjar förstå det. Inför The Island ska vi ha en förfest dagen innan (19 augusti) där Adrian Lux kommer och spelar och det är många som hört av sig och bokat. Det verkar jättepositivt. Sen har vi en överraskning på själva lördagskvällen: en efterfest där vi kommer ta hit artister, men jag kan inte nämna några namn än.