Snart begåvas Karlstad med ytterligare en stand up-klubb. Den här gången ligger fokus, till skillnad från Bungy Comedy, på att lyfta fram etablerade komiker.

– Karlstad Comedy är Karlstads svar på Norra brunn, kan man säga, berättar Erik Axelson som är initiativtagare och konferencier för premiärkvällen som äger rum den 31 mars på The Bull Bar i centrala Karlstad.

Premiären kommer att gästas av Anders "Ankan" Johansson, Ola Aurell, Carl Stanley och Daniel Strömberg. Sistnämnda vann Bungy Comedy i Grums förra året.

Erik Axelson berättar att han vill få igång en stand up comedy-scen i Karlstad som lever och frodas ”av sig själv”. Att KRP Comedy startats igång på Kronoparken utan vare sig hans egen eller kollegan Kristoffer Appelquists medverkan (de startade Bungy Comedy i Grums förra året) ser han som otroligt roligt.

– Det var ju målet, att få gå och se på stand up som jag inte själv varit med och arrangerat, skrattar han.

– Jag hoppas att utvecklingen fortsätter. Jag menar, Karlstad är en stor stad. Tittar man på Göteborgs stand up-scen som var rena ökenlandskapet för några år sedan och jämför med hur det ser ut nu så är det som natt och dag.

Efter premiären kommer Karlstad Comedy att äga rum varannan vecka och gästas av bland andra Fredrik Andersson, Al Pitcher, Simon Gärdenfors, Tobias Persson och Josefin Johansson.

– Det känns grymt roligt, och det har redan börjat sälja på bra med biljetterna!

– Karlstad Comedy är Karlstads svar på Norra brunn, kan man säga, berättar Erik Axelson som är initiativtagare och konferencier för premiärkvällen som äger rum den 31 mars på The Bull Bar i centrala Karlstad.

Premiären kommer att gästas av Anders "Ankan" Johansson, Ola Aurell, Carl Stanley och Daniel Strömberg. Sistnämnda vann Bungy Comedy i Grums förra året.

Erik Axelson berättar att han vill få igång en stand up comedy-scen i Karlstad som lever och frodas ”av sig själv”. Att KRP Comedy startats igång på Kronoparken utan vare sig hans egen eller kollegan Kristoffer Appelquists medverkan (de startade Bungy Comedy i Grums förra året) ser han som otroligt roligt.

– Det var ju målet, att få gå och se på stand up som jag inte själv varit med och arrangerat, skrattar han.

– Jag hoppas att utvecklingen fortsätter. Jag menar, Karlstad är en stor stad. Tittar man på Göteborgs stand up-scen som var rena ökenlandskapet för några år sedan och jämför med hur det ser ut nu så är det som natt och dag.

Efter premiären kommer Karlstad Comedy att äga rum varannan vecka och gästas av bland andra Fredrik Andersson, Al Pitcher, Simon Gärdenfors, Tobias Persson och Josefin Johansson.

– Det känns grymt roligt, och det har redan börjat sälja på bra med biljetterna!