Spekulationerna efter fjolårets utsålda succéfestival med David Guetta som absolut dragplåster har varit många, men nu står det klart att det blir Axwell som drar det stora lasset under Sandgrundsudden och endagsfestivalen The Island Festival i sommar.

Du känner honom kanske framförallt som en av medlemmarna i Swedish House Mafia med kollegorna Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Efter att gruppen splittrades 2013 fortsatte Axwell och Sebastian Ingrosso att producera hits – däribland fjolårets Sun Is Shining – och Axwell själv lägger nu för tiden mycket krut på sitt eget skivbolag Axtone.

– Den största skillnaden när jag kör solo är att jag kan bestämma helt själv vilka låtar jag spelar vilket kan vara skönt ibland, säger Axwell till NWT.

Biljettsläpp på fredag

The Island Festival kommer att äga rum den 20 augusti på Sandgrundsudden i Karlstad och biljetterna släpps redan nu på fredag klockan 9:00.

– Vi har Axwell väldigt varmt om hjärtat så det ska bli fantastiskt att uppleva honom på The Island. Han är helt klart legendarisk i housemusikgenren efter sina makalösa spelningar världen över. Att ge Karlstad en dos av Axwell kommer bli magi, säger Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation i ett pressmeddelande.

Du känner honom kanske framförallt som en av medlemmarna i Swedish House Mafia med kollegorna Steve Angello och Sebastian Ingrosso. Efter att gruppen splittrades 2013 fortsatte Axwell och Sebastian Ingrosso att producera hits – däribland fjolårets Sun Is Shining – och Axwell själv lägger nu för tiden mycket krut på sitt eget skivbolag Axtone.

– Den största skillnaden när jag kör solo är att jag kan bestämma helt själv vilka låtar jag spelar vilket kan vara skönt ibland, säger Axwell till NWT.

Biljettsläpp på fredag

The Island Festival kommer att äga rum den 20 augusti på Sandgrundsudden i Karlstad och biljetterna släpps redan nu på fredag klockan 9:00.

– Vi har Axwell väldigt varmt om hjärtat så det ska bli fantastiskt att uppleva honom på The Island. Han är helt klart legendarisk i housemusikgenren efter sina makalösa spelningar världen över. Att ge Karlstad en dos av Axwell kommer bli magi, säger Anders Boström, festivalgeneral på Live Nation i ett pressmeddelande.