Linda Modin Klemner är grundare och arrangör för Barnmässan i Karlstad som äger rum 18-20 mars.

Vad ska du göra när portarna går upp den 18:e?

– Då sitter jag och spänner mig. Jag är jättenervös när jag öppnar! Det är absolut det mest nervösaste tillfället. Folk har tur om de ser mig jämt då. Jag ber alltid någon annan att öppna dörren. Det är jättejobbigt, men roligt naturligtvis.

Vad är syftet med Barnmässan?

– Syftet med Barnmässan är att skapa en plats där man kan mötas, ha kul, uppleva, få råd och tips, ha en gemenskap och ha roligt. Att skapa en sån plats med allt under ett tak och samtidigt hjälpa andra behövande barn! Varje år har jag ett välgörenhetsmål med olika organisationer eller föreningar som Barnmässan samlar in pengar till. Det har varit projekt lokalt här i Värmland som har varit välgörenhetsmål vissa år, och Sverige och övriga världen. Barn som är utsatta och i behov, på olika sätt, av pengar och insamling och uppmärksamhet.

Vart går pengarna i år?

– 2016 är det Operation smile som är mottagaren av alla insamlande medel som vi gör. Det är läkare som åker runt och opererar barn med framförallt ansiktsdeformationer som gomspalt och så vidare.

Har du några spännande bokningar att dela med dig av?

– Det är fullproppat med utställare. Naturligtvis många nya för i år och många bra som återkommer också. Det är två scener som är fullproppade med scenprogram. Det är teater, dans, sång, artister, föreläsningar och pepp och råd och make-over. Olika samhällsnyttig information som paneler som diskuterar, Beppe i från Hjärnkontoret är hos oss och gör massa experiment, Anita Schulman, Ann Söderlund, Manne Forsberg och Nassim al Fakir är några utav de som både föreläser och figurerar med olika aktiviteter. En hemlig och rolig grej är också att Sean Banan kommer på söndagen, och en nyhet är ekostigen som jag kämpat för i många år. Det är en stor aktivitetsmonter som konsumentföreningen i Stockholm äger. Det går ut på en tipspromenad som barnen gör för att lära sig olika grejer om ekologisk mat.

Hur många år har du gjort Barnmässan nu och hur många år har du kvar?

Det här är tolfte året och jag har minst tolv kvar. Jag är beroende. Jag älskar det här projektet.

Vad ska du göra när portarna går upp den 18:e?

– Då sitter jag och spänner mig. Jag är jättenervös när jag öppnar! Det är absolut det mest nervösaste tillfället. Folk har tur om de ser mig jämt då. Jag ber alltid någon annan att öppna dörren. Det är jättejobbigt, men roligt naturligtvis.

Vad är syftet med Barnmässan?

– Syftet med Barnmässan är att skapa en plats där man kan mötas, ha kul, uppleva, få råd och tips, ha en gemenskap och ha roligt. Att skapa en sån plats med allt under ett tak och samtidigt hjälpa andra behövande barn! Varje år har jag ett välgörenhetsmål med olika organisationer eller föreningar som Barnmässan samlar in pengar till. Det har varit projekt lokalt här i Värmland som har varit välgörenhetsmål vissa år, och Sverige och övriga världen. Barn som är utsatta och i behov, på olika sätt, av pengar och insamling och uppmärksamhet.

Vart går pengarna i år?

– 2016 är det Operation smile som är mottagaren av alla insamlande medel som vi gör. Det är läkare som åker runt och opererar barn med framförallt ansiktsdeformationer som gomspalt och så vidare.

Har du några spännande bokningar att dela med dig av?

– Det är fullproppat med utställare. Naturligtvis många nya för i år och många bra som återkommer också. Det är två scener som är fullproppade med scenprogram. Det är teater, dans, sång, artister, föreläsningar och pepp och råd och make-over. Olika samhällsnyttig information som paneler som diskuterar, Beppe i från Hjärnkontoret är hos oss och gör massa experiment, Anita Schulman, Ann Söderlund, Manne Forsberg och Nassim al Fakir är några utav de som både föreläser och figurerar med olika aktiviteter. En hemlig och rolig grej är också att Sean Banan kommer på söndagen, och en nyhet är ekostigen som jag kämpat för i många år. Det är en stor aktivitetsmonter som konsumentföreningen i Stockholm äger. Det går ut på en tipspromenad som barnen gör för att lära sig olika grejer om ekologisk mat.

Hur många år har du gjort Barnmässan nu och hur många år har du kvar?

Det här är tolfte året och jag har minst tolv kvar. Jag är beroende. Jag älskar det här projektet.