DramaQ involverar elever från Geijerskolan, Sundstagymnasiets danslinje, såväl proffs som amatörskådespelare och barn när de åter sätter upp familjeföreställningen Jakten på juleskurken.

Sist du hade möjlighet att se den i Karlstad var på Scalateatern 2013. Suzanne Carling står återigen för regi och har också varit ansvarig för att föreställningen tagit sig till Sverige.

– Jag gjorde Värmlänningarna uppe i Ransäter när Lilian Metzer, hon är med här i ensemblen förresten, stack en dvd i handen på mig. Jag tittade på den och den är jättebra. Den har alltihop. Urmysigt, säger Susanne Carling.

Handlingen kretsar kring en av tomtens medhjälpare som varje år stjäl julklappar för att slippa tillverka dem själv. När tomten sedan delar ut stulna klappar blir han arresterad och satt i fängelse. Bara barnet Ingrid tror på att han är oskyldig.

Suzanne Carling är lärare på Geijerskolans teaterlinje och har regisserat många familjeföreställningar genom åren.

Vad är det som lockar dig till just familjeföreställningar?

– Kanske att det finns så få i Värmland. Det finns ganska många som är renodlade barnföreställningar, men då blir det mer att föräldrarna är där för att följa med barnen.

Hon regisserade Annie på Scalateatern 2010 och nämner den som ett exempel på en föreställning som man kan gå och titta på som vuxen både med och utan barn.

– Man har lika roligt ändå. Det är någonting som tilltalar mig, och det är samma med Juleskurken. Sen är det väldigt många barn och ungdomar som inte får sådär jättebra möten med teater. Här blir det på riktigt. Det är 33 personer, det är färgglatt, det är ljud och allt är stort! Det är en kul upplevelse och det är inte alla som har fått det. Då är det viktigt att vi kan ge det.

Sist du hade möjlighet att se den i Karlstad var på Scalateatern 2013. Suzanne Carling står återigen för regi och har också varit ansvarig för att föreställningen tagit sig till Sverige.

– Jag gjorde Värmlänningarna uppe i Ransäter när Lilian Metzer, hon är med här i ensemblen förresten, stack en dvd i handen på mig. Jag tittade på den och den är jättebra. Den har alltihop. Urmysigt, säger Susanne Carling.

Handlingen kretsar kring en av tomtens medhjälpare som varje år stjäl julklappar för att slippa tillverka dem själv. När tomten sedan delar ut stulna klappar blir han arresterad och satt i fängelse. Bara barnet Ingrid tror på att han är oskyldig.

Suzanne Carling är lärare på Geijerskolans teaterlinje och har regisserat många familjeföreställningar genom åren.

Vad är det som lockar dig till just familjeföreställningar?

– Kanske att det finns så få i Värmland. Det finns ganska många som är renodlade barnföreställningar, men då blir det mer att föräldrarna är där för att följa med barnen.

Hon regisserade Annie på Scalateatern 2010 och nämner den som ett exempel på en föreställning som man kan gå och titta på som vuxen både med och utan barn.

– Man har lika roligt ändå. Det är någonting som tilltalar mig, och det är samma med Juleskurken. Sen är det väldigt många barn och ungdomar som inte får sådär jättebra möten med teater. Här blir det på riktigt. Det är 33 personer, det är färgglatt, det är ljud och allt är stort! Det är en kul upplevelse och det är inte alla som har fått det. Då är det viktigt att vi kan ge det.