Pepparkakor, julmust, glögg, lussebullar, glutenfria chokladmuffins, vaniljbullar, ekologisk morotskaka, kanelbullar, rulltårta, soppa, paj och sallad.

Ekologiskt och närproducerat ligger i fokus när Café Tempelriddaren sadlar om och öppnar nytt café med lunchrestaurang på Pihlgrensgatan i Karlstad.

– Närproducerat går alltid före allt annat. Finns det chilenska äpplen som är ekologiska så kommer svenska äpplen ändå att gå först. Det går inte riktigt ihop att ha ekologiska äpplen som åker över hela jorden, så man får ha lite sunt förnuft där, säger Rasmus Andersson som driver verksamheten.

Caféet har öppet 11-20 på vardagar och 11-18 på helgdagar. Just helgdagar kan man äta sig rejält mätt på en ekologisk brunch mellan 11-16, och på kvällar i anslutning till teaterföreställningar är det extraöppet så att besökare kan köpa fika i pausen.

Ekologiskt och närproducerat ligger i fokus när Café Tempelriddaren sadlar om och öppnar nytt café med lunchrestaurang på Pihlgrensgatan i Karlstad.

– Närproducerat går alltid före allt annat. Finns det chilenska äpplen som är ekologiska så kommer svenska äpplen ändå att gå först. Det går inte riktigt ihop att ha ekologiska äpplen som åker över hela jorden, så man får ha lite sunt förnuft där, säger Rasmus Andersson som driver verksamheten.

Caféet har öppet 11-20 på vardagar och 11-18 på helgdagar. Just helgdagar kan man äta sig rejält mätt på en ekologisk brunch mellan 11-16, och på kvällar i anslutning till teaterföreställningar är det extraöppet så att besökare kan köpa fika i pausen.