Britta Forsberg är aktuell i humorprogrammet Partaj som sänds under hösten. Dessutom gör hon nu monologen Hata mig som sätts upp på Wermlandsoperans Lilla scen.

En förkylning har spökat tidigare i veckan. Som tur är verkar den släppa taget just när premiären närmar sig. Den 28 oktober gör Britta Forsberg den första av tre föreställningar av monologen Hata mig. En föreställning som hon själv producerar och har varit delaktig i skapandet av.

- På scenen har jag sällskap av gitarristen Magnus Liljekvist, säger Britta Forsberg.

Föreställningens låtar är skrivna av Dag Thelander och Niclas Dahl från Teater C i Uppsala. Övrig text har Britta skrivit tillsammans med regissören Johan Fält.

- Jag fastnade för uppsättningen för att den handlar om väldigt intressanta ämnen. Skuld, skam och ångest.

Funderar över livsval

I centrum för intrigen står karaktären Frida. Hon vaknar efter en festnatt, hon är bakis och börjar fundera över några av de val hon gjort i sitt liv.

- Hon berättar om saker som hänt henne tidigare i livet som hon känner skuld och skam för. Hon kanske inte har sagt ifrån när hon borde, varit med i situationer där hon kunde ha gjort mer och så vidare. Skuld och skam är väldigt intressanta känslor.

Inför arbetet med monologen har hon läst på om de här känslorna och hon berättar att det sägs vara skadligt för ett samhälle att sakna skuld och skam.

- Det är spännande, men samtidigt otäcka känslor. Skam är den vidrigaste känslan av alla, mycket på grund av att vi lever i ett slags lyckosamhälle där allt ska vara så där ”Facebook-lyckligt”, då kan det vara skönt att faktiskt inse att det är naturligt att känna skam ibland. Det är en del av livet.

Eftertanke

Hata mig är en föreställning som mer uppmanar till eftertanke än lockar till skratt.

- Det är berättat med glimten i ögat, det blir en hel del skratt. Men framförallt tror jag att det kommer att handla om igenkänning för publiken. Det här är saker som vi alla varit med om. Vi har alla olika sätt att hantera de här känslorna.

Det blir tre föreställningar nu, men Britta Forsberg hoppas på en fortsättning.

- Det finns planer på att turnera med den här uppsättningen. Ingenting är klart i dagsläget.

En förkylning har spökat tidigare i veckan. Som tur är verkar den släppa taget just när premiären närmar sig. Den 28 oktober gör Britta Forsberg den första av tre föreställningar av monologen Hata mig. En föreställning som hon själv producerar och har varit delaktig i skapandet av.

- På scenen har jag sällskap av gitarristen Magnus Liljekvist, säger Britta Forsberg.

Föreställningens låtar är skrivna av Dag Thelander och Niclas Dahl från Teater C i Uppsala. Övrig text har Britta skrivit tillsammans med regissören Johan Fält.

- Jag fastnade för uppsättningen för att den handlar om väldigt intressanta ämnen. Skuld, skam och ångest.

Funderar över livsval

I centrum för intrigen står karaktären Frida. Hon vaknar efter en festnatt, hon är bakis och börjar fundera över några av de val hon gjort i sitt liv.

- Hon berättar om saker som hänt henne tidigare i livet som hon känner skuld och skam för. Hon kanske inte har sagt ifrån när hon borde, varit med i situationer där hon kunde ha gjort mer och så vidare. Skuld och skam är väldigt intressanta känslor.

Inför arbetet med monologen har hon läst på om de här känslorna och hon berättar att det sägs vara skadligt för ett samhälle att sakna skuld och skam.

- Det är spännande, men samtidigt otäcka känslor. Skam är den vidrigaste känslan av alla, mycket på grund av att vi lever i ett slags lyckosamhälle där allt ska vara så där ”Facebook-lyckligt”, då kan det vara skönt att faktiskt inse att det är naturligt att känna skam ibland. Det är en del av livet.

Eftertanke

Hata mig är en föreställning som mer uppmanar till eftertanke än lockar till skratt.

- Det är berättat med glimten i ögat, det blir en hel del skratt. Men framförallt tror jag att det kommer att handla om igenkänning för publiken. Det här är saker som vi alla varit med om. Vi har alla olika sätt att hantera de här känslorna.

Det blir tre föreställningar nu, men Britta Forsberg hoppas på en fortsättning.

- Det finns planer på att turnera med den här uppsättningen. Ingenting är klart i dagsläget.