2018-09-12 11:00

2018-09-12 19:26

Rekordmånga lägenheter till salu

VÄRMLAND

Det finns många lägenheter till salu just nu. Rekordmånga, enligt söktjänsten Booli.
Enligt sajten låg över 200 lägenheter i Karlstad ute till salu i augusti.

Antalet lägenheter till salu i Sverige den här årstiden har inte varit högre sedan Booli började mäta för sex år sedan, varken av nyproducerade eller så kallade successionslägenheter, befintliga lägenheter.

– En förklaring till utbudsökningen kan vara att många tillträden av nyproducerade bostäder sker i början av hösten. Många av de som ska flytta in i en nyproducerad lägenhet har ägt en bostad tidigare som nu ska säljas, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I augusti fanns det enligt sajten 236 successionslägenheter till salu i Karlstad under augusti. Antalet nyproducerade, klara eller på gång, var 269.

Slut på ritning

Även ute i länet har antalet lägenheter som ska säljas ökat. I exempelvis Kristinehamn 40 stycken, Arvika 22 och Hammarö 30 samt 14 nyproducerade.

– De senaste åren har nyproduktion sålt slut på ritning, som köpare till nyproduktion har behövt skriva kontakt väldigt långt före inflytt. Nu ser vi att det även finns inflyttningsklara nyproducerade lägenheter. Som köpare finns det mycket att välja på just nu, säger Matilda Adelborg.

Antalet lägenheter till salu i Sverige den här årstiden har inte varit högre sedan Booli började mäta för sex år sedan, varken av nyproducerade eller så kallade successionslägenheter, befintliga lägenheter.

– En förklaring till utbudsökningen kan vara att många tillträden av nyproducerade bostäder sker i början av hösten. Många av de som ska flytta in i en nyproducerad lägenhet har ägt en bostad tidigare som nu ska säljas, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli.

I augusti fanns det enligt sajten 236 successionslägenheter till salu i Karlstad under augusti. Antalet nyproducerade, klara eller på gång, var 269.

Slut på ritning

Även ute i länet har antalet lägenheter som ska säljas ökat. I exempelvis Kristinehamn 40 stycken, Arvika 22 och Hammarö 30 samt 14 nyproducerade.

– De senaste åren har nyproduktion sålt slut på ritning, som köpare till nyproduktion har behövt skriva kontakt väldigt långt före inflytt. Nu ser vi att det även finns inflyttningsklara nyproducerade lägenheter. Som köpare finns det mycket att välja på just nu, säger Matilda Adelborg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.