2018-09-12 11:29

2018-09-12 11:29

Gillian Rose ny gästprofessor

KARLSTADS UNIVERSITET

Gillian Rose, professor i kulturgeografi vid Oxfords universitet och en Fellow i British Academy blir årets gästprofessor på Karlstads universitet för Anderstiftelsen.

Hennes forskning fokuserar på visuell kultur och digital visualisering.

– Professor Gillian Rose är den forskare som kanske bidragit mest till att överbrygga gränsen mellan kulturgeografi och medie- och kommunikationsvetenskap, säger André Jansson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap och föreståndare för forskargruppen Geomedia.

Installationsföreläsningen blir den 20 september.

Hennes forskning fokuserar på visuell kultur och digital visualisering.

– Professor Gillian Rose är den forskare som kanske bidragit mest till att överbrygga gränsen mellan kulturgeografi och medie- och kommunikationsvetenskap, säger André Jansson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap och föreståndare för forskargruppen Geomedia.

Installationsföreläsningen blir den 20 september.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.