2018-07-11 12:34

2018-07-11 14:30

Kommunen varnar för dödslek från kran

KARLSTAD

Karlstads kommun går ut med en varning efter att det kommit in rapporter om att personer badat och hoppat från den stora blå kranen som står på Värmlandskajen i yttre hamn.
– Vi vill vara tydliga med att det kan vara förenat med livsfara att klättra i kranen och att det är förbjudet att bada i hamnområdet, säger Björn Johansson, säkerhetssamordnare och hamnkapten i Karlstads kommun.

I ett pressmeddelande skriver Karlstads kommun att kranen är gammal och hög och att leka och bada i hamnområdet kan vara farligt.

– Vi vill inte att någon ska skada sig och kommer att vidta vissa åtgärder och informera om riskerna, säger Björn Johansson.

Kommunen skriver vidare i pressmeddelandet att det inte är tillåtet att bada i hamnområden, varken i inre eller yttre hamn. De hoppas att allmänheten respekterar uppmaningen och väljer andra ställen att svalka sig på i sommarvärmen.

Tidigare under sommaren kom det in uppgifter om ungdomar som hoppade från Blåbron på Bryggudden.

 

 

 

I ett pressmeddelande skriver Karlstads kommun att kranen är gammal och hög och att leka och bada i hamnområdet kan vara farligt.

– Vi vill inte att någon ska skada sig och kommer att vidta vissa åtgärder och informera om riskerna, säger Björn Johansson.

Kommunen skriver vidare i pressmeddelandet att det inte är tillåtet att bada i hamnområden, varken i inre eller yttre hamn. De hoppas att allmänheten respekterar uppmaningen och väljer andra ställen att svalka sig på i sommarvärmen.

Tidigare under sommaren kom det in uppgifter om ungdomar som hoppade från Blåbron på Bryggudden.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.