2018-06-07 13:27

2018-06-07 13:27

Kornfeld blir ny vd

KARLSTAD

Erik Kornfeld blir ny vd för Karlstads Energi. Han lämnar därmed Valmet där han är platschef.

– I Erik får vi en vd som kan leda ett redan välskött bolag in i framtiden, säger Monika Bubholz (MP), styrelseordförande i Karlstads Energi.

Efter 34 år på Karlstads Energi, varav 17 år som vd, går Mats Preger i pension 31 augusti. Arbetet med att hitta hans efterträdare har pågått under våren och under torsdagen utsåg Karlstads Energis styrelse Erik Kornfeld till ny vd från 1 september.

– Såväl fack som företagsledning var eniga om att Erik är rätt vd för vårt bolag, säger Monika Bubholz.

Erik Kornfeld kommer närmast från Valmet i Karlstad där han har jobbat som platschef. Han har också erfarenhet av försäljning, juridik och affärsutveckling.

– Att få leda ett av Sveriges mest omtyckta energibolag blir en spännande utmaning. På en marknad i snabb förändring behöver vi fortsätta utveckla verksamheten för att möta behov hos våra kunder, säger Erik Kornfeld.

– I Erik får vi en vd som kan leda ett redan välskött bolag in i framtiden, säger Monika Bubholz (MP), styrelseordförande i Karlstads Energi.

Efter 34 år på Karlstads Energi, varav 17 år som vd, går Mats Preger i pension 31 augusti. Arbetet med att hitta hans efterträdare har pågått under våren och under torsdagen utsåg Karlstads Energis styrelse Erik Kornfeld till ny vd från 1 september.

– Såväl fack som företagsledning var eniga om att Erik är rätt vd för vårt bolag, säger Monika Bubholz.

Erik Kornfeld kommer närmast från Valmet i Karlstad där han har jobbat som platschef. Han har också erfarenhet av försäljning, juridik och affärsutveckling.

– Att få leda ett av Sveriges mest omtyckta energibolag blir en spännande utmaning. På en marknad i snabb förändring behöver vi fortsätta utveckla verksamheten för att möta behov hos våra kunder, säger Erik Kornfeld.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.