2018-06-01 16:28

2018-06-01 16:28

Så ska exilvärmlänningar lockas hem

NÄRINGSLIV

Ett 40-tal exilvärmlänningar kom till Handelskammarens möte i Göteborg. Handelskammarens mål: att få besökarna att flytta ”hem” till Värmland.

– Genom att visa upp bilden av det nya Värmland hoppas vi att fler får upp ögonen för de karriärmöjligheter Värmland har att erbjuda. Flera av de personer som deltog när vi gjorde detta i Stockholm ifjol har nu flyttat hem, berättar Karolina Nilsson, ansvarig utveckling och analys Handelskammaren Värmland.

Vid träffen i Göteborg deltog även sju företag och organisationer på jakt efter ny kompetens.

– Vi har valt att fokusera på personer med anknytning till Värmland. För dem är tröskeln att flytta hit lägre och chansen att de blir kvar större. Men alla som är nyfikna på Värmland var välkomna på lunchen, så visst hoppas vi också övertyga någon göteborgare om att Värmland är platsen för dem, säger Karolina Nilsson.

– Genom att visa upp bilden av det nya Värmland hoppas vi att fler får upp ögonen för de karriärmöjligheter Värmland har att erbjuda. Flera av de personer som deltog när vi gjorde detta i Stockholm ifjol har nu flyttat hem, berättar Karolina Nilsson, ansvarig utveckling och analys Handelskammaren Värmland.

Vid träffen i Göteborg deltog även sju företag och organisationer på jakt efter ny kompetens.

– Vi har valt att fokusera på personer med anknytning till Värmland. För dem är tröskeln att flytta hit lägre och chansen att de blir kvar större. Men alla som är nyfikna på Värmland var välkomna på lunchen, så visst hoppas vi också övertyga någon göteborgare om att Värmland är platsen för dem, säger Karolina Nilsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.