2018-05-24 16:04

2018-05-24 16:04

Hoppas på privatfinansierad tåglinje

STOCKHOLM KARLSTAD OSLO

Norges samferdelsminister Ketil Solvik Olsen ser, inte förvånande, positivt på möjligheterna till en privat finansiering av järnvägsförbindelsen mellan den svenska och den norska huvudstaden.

Uttalandet kommer efter en debatt i stortinget om behovet av fler och bättre gränsöverskridande järnvägsförbindelser mellan Stockholm och Oslo. Arbetet med att påskynda utbyggnaden av tågtrafiken mellan huvudstäderna drivs av bolaget Oslo - Stockholm 2.55 .

 

Uttalandet kommer efter en debatt i stortinget om behovet av fler och bättre gränsöverskridande järnvägsförbindelser mellan Stockholm och Oslo. Arbetet med att påskynda utbyggnaden av tågtrafiken mellan huvudstäderna drivs av bolaget Oslo - Stockholm 2.55 .

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.