2018-05-18 08:55

2018-05-18 08:57

Vattnet stängs av - ska leta läckor

KARLSTAD

Karlstad kommun har inlett ett omfattande arbete med att lokalisera vattenläckor i ledningsnätet.

Under fyra timmar natt till måndag (00.00-04.00) kommer vattnet att stängas av i de västra delarna av Molkom. Arbetet är en del av ett planerat underhållsarbete för att hitta läckor innan de orsakar problem för de boende i området.

Äldreboendet i Molkom kommer inte påverkas av avstängningen.

– Genom att stänga av ventiler så kan vi mäta vattenförbrukningen och se var vattnet rinner ut. Då kan vi åtgärda läckan innan det orsakar några problem, säger Pär Ungerberg, enhetschef ledningsnät VA.

Arbetet har gett resultat.

– Vi har tidigare kontrollerat i Ulvsby och delvis i Skattkärr där vi hittat läckor som vi kunnat åtgärda. Näst på tur är Vålberg och Edsvalla, säger Pär Ungerberg.

Under fyra timmar natt till måndag (00.00-04.00) kommer vattnet att stängas av i de västra delarna av Molkom. Arbetet är en del av ett planerat underhållsarbete för att hitta läckor innan de orsakar problem för de boende i området.

Äldreboendet i Molkom kommer inte påverkas av avstängningen.

– Genom att stänga av ventiler så kan vi mäta vattenförbrukningen och se var vattnet rinner ut. Då kan vi åtgärda läckan innan det orsakar några problem, säger Pär Ungerberg, enhetschef ledningsnät VA.

Arbetet har gett resultat.

– Vi har tidigare kontrollerat i Ulvsby och delvis i Skattkärr där vi hittat läckor som vi kunnat åtgärda. Näst på tur är Vålberg och Edsvalla, säger Pär Ungerberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.