2018-05-18 10:41

2018-05-18 10:49

Ett sommarlov för alla barn

KARLSTAD

Sportfiske, scouterna, dans, teater, karate, parkour, akrobatik, kollo, läger, tennis, cosplay, drop in-idrott, musikal, yoga, mobil fritidsgård och sommarskola. Karlstad kommun anordnar en uppsjö aktiviteter inom en mängd områden under hela sommarlovet.

– Vi jobbar med lite olika saker men har alla samma mål, att ge våra barn och unga en bra sommar med aktiviteter. Vi bygger något tillsammans med särskilt fokus på förebyggande arbete, till exempel mot socialt utanförskap. Vi vill att alla ska få en meningsfull fritid och målet är att erbjuda något för alla och att skapa nya mötesplatser för Karlstads unga, säger Niklas Wikström (L), ordförande för samverkansgruppen för barn och unga, i ett pressmeddelande.

Majoriteten av aktiviteterna är gratis tack vare ett statligt bidrag på 3,6 miljoner kronor. Flera av sommarlovsaktiviteterna är favoriter från tidigare år plus att några nya tillkommit.

Även i år erbjuds alla skolungdomar på både grund- och gymnasienivå sommarskola och en sommaraktivitet som riktar sig till nyanlända ungdomar.

NWT har tidigare skrivit om att alla skolungdomar, årskurs ett i grundskolan till årskurs två på gymnasiet, åker gratis buss i Värmland.

– Det är mycket glädjande att vi kan erbjuda alla barn och unga i Karlstad ett så stort utbud av aktiviteter. Tack vare det statliga stödet till lovaktiviteter som innebär att det mesta är avgiftsfritt samt satsningen på gratis buss för skolungdomar under sommarlovet ges alla möjlighet att delta. Det är en viktig jämlikhetsfråga, säger Anna Dahlén Gauffin (S), vice ordförande i samverkansgruppen för barn och unga.


Fotnot 1:
Från och med måndag 21 maj och hela sommarlovet finns sidan karlstad.se/sommarlov som är fylld med information om allt som sker under sommarlovet.

Fotnot 2: Samverksansgruppen för barn och unga presenterar gemensamt sommarlovsaktiviteterna och månar om alla barns rätt till ett bra sommarlov. Här ingår representanter från flera av kommunens förvaltningar, Trygghetscentrum, Ungdomsfullmäktige samt polisen.

 

 

 

– Vi jobbar med lite olika saker men har alla samma mål, att ge våra barn och unga en bra sommar med aktiviteter. Vi bygger något tillsammans med särskilt fokus på förebyggande arbete, till exempel mot socialt utanförskap. Vi vill att alla ska få en meningsfull fritid och målet är att erbjuda något för alla och att skapa nya mötesplatser för Karlstads unga, säger Niklas Wikström (L), ordförande för samverkansgruppen för barn och unga, i ett pressmeddelande.

Majoriteten av aktiviteterna är gratis tack vare ett statligt bidrag på 3,6 miljoner kronor. Flera av sommarlovsaktiviteterna är favoriter från tidigare år plus att några nya tillkommit.

Även i år erbjuds alla skolungdomar på både grund- och gymnasienivå sommarskola och en sommaraktivitet som riktar sig till nyanlända ungdomar.

NWT har tidigare skrivit om att alla skolungdomar, årskurs ett i grundskolan till årskurs två på gymnasiet, åker gratis buss i Värmland.

– Det är mycket glädjande att vi kan erbjuda alla barn och unga i Karlstad ett så stort utbud av aktiviteter. Tack vare det statliga stödet till lovaktiviteter som innebär att det mesta är avgiftsfritt samt satsningen på gratis buss för skolungdomar under sommarlovet ges alla möjlighet att delta. Det är en viktig jämlikhetsfråga, säger Anna Dahlén Gauffin (S), vice ordförande i samverkansgruppen för barn och unga.


Fotnot 1:
Från och med måndag 21 maj och hela sommarlovet finns sidan karlstad.se/sommarlov som är fylld med information om allt som sker under sommarlovet.

Fotnot 2: Samverksansgruppen för barn och unga presenterar gemensamt sommarlovsaktiviteterna och månar om alla barns rätt till ett bra sommarlov. Här ingår representanter från flera av kommunens förvaltningar, Trygghetscentrum, Ungdomsfullmäktige samt polisen.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.