2018-03-13 10:27

2018-03-13 10:27

Tyck till om plan för Klara park

KARLSTAD

Nu är den nya detaljplanen för Sandbäcken strax norr om Tingvalla IP ute på samråd. Planen ska göra det möjligt att bebygga området med 250–300 nya bostäder och projektet som NWT tidigare har berättat om har fått namnet Klara park.

I projektet ingår Karlstadhus, Riksbyggen, Stiftelsen Karlstadshus och Prepart. Tanken är att bygga både hyresrätter och bostadsrätter.

Man planerar fem–sex-våningshus mot E18, hus som är tre, fyra våningar höga åt söder och öster samt ett tiovåningshus mot norr som ett landmärke. Som ett extra skydd både mot bullret och trafiken i sig planerar man även för ett parkeringshus.

Man kan tycka till om detaljplanen mellan den 12 mars och 20 april.

Nu är den nya detaljplanen för Sandbäcken strax norr om Tingvalla IP ute på samråd. Planen ska göra det möjligt att bebygga området med 250–300 nya bostäder och projektet som NWT tidigare har berättat om har fått namnet Klara park.

I projektet ingår Karlstadhus, Riksbyggen, Stiftelsen Karlstadshus och Prepart. Tanken är att bygga både hyresrätter och bostadsrätter.

Man planerar fem–sex-våningshus mot E18, hus som är tre, fyra våningar höga åt söder och öster samt ett tiovåningshus mot norr som ett landmärke. Som ett extra skydd både mot bullret och trafiken i sig planerar man även för ett parkeringshus.

Man kan tycka till om detaljplanen mellan den 12 mars och 20 april.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.