2018-02-22 16:21

2018-02-22 16:21

Hon blir ny direktör för FMI

KARLSTAD: "De får en snäll chef med lång erfarenhet"

Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, som numer finns i Karlstad har fått ny direktör. Det är Gunilla Paulsson Lindberg som började sin juristbana i Arvika.

Det är en erfaren myndighetschef som efterträder Eva Westberg på posten som direktör för Fastighetsmäklarinspektionen.

Gunilla Paulsson Lindberg, 57 år, är född i Åmål och utbildad jurist. Hon har bland annat arbetat som åklagare, på ekobrottsmyndigheten, som enhetschef för Lotteriinspektionen och senast som avdelningschef vid Jordbruksverket. Sedan 15 maj förra året är hon utlånad till näringsdepartementet.

Varför sökte du jobbet?

– Jag såg annonsen och tyckte det passade min bakgrund väldigt väl så jag sökte. Det är kul att vara tillbaka eftersom jag har rötter i de här trakterna. Jag började som tingsnotarie i Arvika 1984 och jobbade sedan som åklagare i Karlstad. Jag tycker om Karlstad, det är en lagom stor stad, så det känns jätteroligt.

Hon kommer in precis efter att myndigheten utlokaliserats från Stockholm till Karlstad, tappade 13 av 17 anställda och nu har återanställt till ett 20-tal medarbetare. Myndigheten delar lokaler med länsstyrelsen.

– Det känns jättebra att allt är på plats i fina lokaler och att rekryteringen av avklarad och allt har löst sig. Underbart. Jag har jobbat statligt i hela mitt liv och känner mig mogen för att vara myndighetschef nu.

Hur är du som chef?

– De får en snäll chef med 15 års erfarenhet av statliga chefsbefattningar och inga problem med att fatta beslut. Jag har bott och jobbat på många olika ställen, både i Sverige och utomlands, som också ger erfarenheter. Det känns nytt och spännande med ett helhetsansvar för myndigheten. Regeringen förväntar sig utveckling av vissa delar inom myndigheten så det känns jätteroligt att ta tag i. Vi kommer ha samarbeten med både länsstyrelsen och Konsumentverket.

Gunilla Paulsson Lindberg tillträder tjänsten 15 mars chefsförordnandet sträcker sig sex år framåt till 31 december 2024. Nu letar hon bostad i Karlstad.

– Jag bor gärna centralt och kommer pendla till Stockholm på helgerna.

Fastighetsmäklarinspektionen har till uppgift att pröva ansökningar om registrering som mäklare, utöva tillsyn över registrerade fastighetsmäklare och avgöra disciplinära åtgärder mot dessa, samt ta fram föreskrifter. Även bekämpning av penningtvätt och ett informationsansvar gentemot konsumenter och fastighetsmäklare.

Det är en erfaren myndighetschef som efterträder Eva Westberg på posten som direktör för Fastighetsmäklarinspektionen.

Gunilla Paulsson Lindberg, 57 år, är född i Åmål och utbildad jurist. Hon har bland annat arbetat som åklagare, på ekobrottsmyndigheten, som enhetschef för Lotteriinspektionen och senast som avdelningschef vid Jordbruksverket. Sedan 15 maj förra året är hon utlånad till näringsdepartementet.

Varför sökte du jobbet?

– Jag såg annonsen och tyckte det passade min bakgrund väldigt väl så jag sökte. Det är kul att vara tillbaka eftersom jag har rötter i de här trakterna. Jag började som tingsnotarie i Arvika 1984 och jobbade sedan som åklagare i Karlstad. Jag tycker om Karlstad, det är en lagom stor stad, så det känns jätteroligt.

Hon kommer in precis efter att myndigheten utlokaliserats från Stockholm till Karlstad, tappade 13 av 17 anställda och nu har återanställt till ett 20-tal medarbetare. Myndigheten delar lokaler med länsstyrelsen.

– Det känns jättebra att allt är på plats i fina lokaler och att rekryteringen av avklarad och allt har löst sig. Underbart. Jag har jobbat statligt i hela mitt liv och känner mig mogen för att vara myndighetschef nu.

Hur är du som chef?

– De får en snäll chef med 15 års erfarenhet av statliga chefsbefattningar och inga problem med att fatta beslut. Jag har bott och jobbat på många olika ställen, både i Sverige och utomlands, som också ger erfarenheter. Det känns nytt och spännande med ett helhetsansvar för myndigheten. Regeringen förväntar sig utveckling av vissa delar inom myndigheten så det känns jätteroligt att ta tag i. Vi kommer ha samarbeten med både länsstyrelsen och Konsumentverket.

Gunilla Paulsson Lindberg tillträder tjänsten 15 mars chefsförordnandet sträcker sig sex år framåt till 31 december 2024. Nu letar hon bostad i Karlstad.

– Jag bor gärna centralt och kommer pendla till Stockholm på helgerna.

Fastighetsmäklarinspektionen har till uppgift att pröva ansökningar om registrering som mäklare, utöva tillsyn över registrerade fastighetsmäklare och avgöra disciplinära åtgärder mot dessa, samt ta fram föreskrifter. Även bekämpning av penningtvätt och ett informationsansvar gentemot konsumenter och fastighetsmäklare.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.