2018-02-14 16:42

2018-02-14 16:42

Planerar för seniorfestival

KARLSTAD

En festival som riktar sig till äldre Karlstadsbor. Så beskriver majoriteten i vård- och omsorgsnämnden sitt initiativ till en seniorfestival i centrala Karlstad.

I ett pressmeddelande skriver majoriteten att festivalen ska ge både inspiration och information till seniorer: föreläsningar, seminarier, presentation och demonstration av smarta produkter som kan underlätta vardagen för äldre, ska utgöra en del av innehållet

Festivalen ska också erbjuda aktiviteter som till exempel möjlighet att prova på konstformer av olika slag, musikunderhållning och dans till orkester.

– Jag tror att det blir ett kul sätt att mötas på samtidigt som man kan få inspiration och nyttig kunskap. Under en festival får man också chansen att träffa andra människor som har samma intressen, eller upptäcka nya områden som man själv är intresserad av, säger Marléne Lund Kopparklint (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i pressmeddelandet.

 

 

 

 

 

I ett pressmeddelande skriver majoriteten att festivalen ska ge både inspiration och information till seniorer: föreläsningar, seminarier, presentation och demonstration av smarta produkter som kan underlätta vardagen för äldre, ska utgöra en del av innehållet

Festivalen ska också erbjuda aktiviteter som till exempel möjlighet att prova på konstformer av olika slag, musikunderhållning och dans till orkester.

– Jag tror att det blir ett kul sätt att mötas på samtidigt som man kan få inspiration och nyttig kunskap. Under en festival får man också chansen att träffa andra människor som har samma intressen, eller upptäcka nya områden som man själv är intresserad av, säger Marléne Lund Kopparklint (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i pressmeddelandet.

 

 

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.