2018-02-13 09:23

2018-02-13 09:24

Vattentornet i Skattkärr rustas upp

SKATTKÄRR

Nu ska dricksvattenkvaliteten säkras för framtiden. Därför rustar Karlstads kommun upp vattentornet i Skattkärr.

Taket ska byggas om och möjliga risker för föroreningar i reservoaren ska byggas bort. Takavrinningen ska förbättras. Tornets siluett kommer att förändras genom att det blir en påbyggnad på taket.

Allt detta görs efter görs efter de problem med bakterier i vattnet i Skattkärr och Väse som upptäcktes i augusti 2017. En av orsakerna var att regnvatten trängde in i en otäthet på taket på vattentornet i Skattkärr i samband med ett skyfall.

Vattentornet har varit bortkopplat sedan händelsen. Under hösten har kommunen projekterat för upprustning och sökt tillstånd för att kunna rusta upp tornet. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av april.

 

Taket ska byggas om och möjliga risker för föroreningar i reservoaren ska byggas bort. Takavrinningen ska förbättras. Tornets siluett kommer att förändras genom att det blir en påbyggnad på taket.

Allt detta görs efter görs efter de problem med bakterier i vattnet i Skattkärr och Väse som upptäcktes i augusti 2017. En av orsakerna var att regnvatten trängde in i en otäthet på taket på vattentornet i Skattkärr i samband med ett skyfall.

Vattentornet har varit bortkopplat sedan händelsen. Under hösten har kommunen projekterat för upprustning och sökt tillstånd för att kunna rusta upp tornet. Renoveringen beräknas vara klar i slutet av april.

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.