2018-02-13 17:18

2018-02-13 17:18

Häng med en senior

KARLSTAD

Frivilligcentralen, som drivs av Karlstads kommun, söker fler volontärer i alla åldrar över 18 år.

– Vårt mål är att våra seniorer inte ska uppleva ensamhet, säger samordnare Agneta Färninger.

Frivilligarbetet, som är oavlönat, ersätter inte det stöd som kommunens anställda ger inom vård och omsorg. Det handlar om att vara medmänniska, att bjuda på lite av sig själv och sin tid. Volontären sammanförs med någon över 65 år, sedan får de komma överens om vad de ska göra på sina träffar en gång i veckan. Många ses i hemmet, fikar eller promenerar. Det finns också frivilliga som engagerar sig i caféträffar för seniorer, som kommunen har på olika håll i stan.

– Vårt mål är att våra seniorer inte ska uppleva ensamhet, säger samordnare Agneta Färninger.

Frivilligarbetet, som är oavlönat, ersätter inte det stöd som kommunens anställda ger inom vård och omsorg. Det handlar om att vara medmänniska, att bjuda på lite av sig själv och sin tid. Volontären sammanförs med någon över 65 år, sedan får de komma överens om vad de ska göra på sina träffar en gång i veckan. Många ses i hemmet, fikar eller promenerar. Det finns också frivilliga som engagerar sig i caféträffar för seniorer, som kommunen har på olika håll i stan.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.