2018-01-30 15:06

2018-01-30 15:06

Samarbete mot den psykiska ohälsan

VÄRMLAND: Ska stötta ungdomar genom samtalsträffar

Christina Wahrolin, medarbetare på ABF Värmland, som under onsdagen lanserar projektet Hur mår din kompis?

Vad är det för projekt?

– Det är SSU och ABF som i ett samarbete försöker jobba med och stötta unga personer. SSU har i sitt arbete med ungdomar sett att många inte mår så bra och att det finns ett behov hos många att få prata. Vi på ABF har resonerat med SSU i ungefär ett år vad vi kan göra och det har mynnat ut i det här projektet. Vi representerar det civila samhället och vi måste hjälpas åt för att unga killar och tjejer ska må bättre

Hur tar det form?

– Det startar i morgon med en föreläsning på Sundstagymnasiet. Där kommer vi erbjuda alla att delta i samtalsgrupper. Till en början kommer vi erbjuda tre olika samtalsträffar. Efter de tre samtalsträffarna får vi se om det finns behov av fler aktiviteter. Vi börjar i liten skara och så får vi utvärdera efter träffarna. Det är alltid lättare att prata om sin kompis, därav namnet Hur mår din kompis.

Vad är syftet?

– Målet är att arbeta emot psykisk ohälsa bland ungdomar, men också att stödja dem i att livet går upp och ned ibland. Vi hoppas kunna komplettera det skolorna inte mäktar med och vi hoppas att ungdomarna känner att vi bidrar.

Vad är det för projekt?

– Det är SSU och ABF som i ett samarbete försöker jobba med och stötta unga personer. SSU har i sitt arbete med ungdomar sett att många inte mår så bra och att det finns ett behov hos många att få prata. Vi på ABF har resonerat med SSU i ungefär ett år vad vi kan göra och det har mynnat ut i det här projektet. Vi representerar det civila samhället och vi måste hjälpas åt för att unga killar och tjejer ska må bättre

Hur tar det form?

– Det startar i morgon med en föreläsning på Sundstagymnasiet. Där kommer vi erbjuda alla att delta i samtalsgrupper. Till en början kommer vi erbjuda tre olika samtalsträffar. Efter de tre samtalsträffarna får vi se om det finns behov av fler aktiviteter. Vi börjar i liten skara och så får vi utvärdera efter träffarna. Det är alltid lättare att prata om sin kompis, därav namnet Hur mår din kompis.

Vad är syftet?

– Målet är att arbeta emot psykisk ohälsa bland ungdomar, men också att stödja dem i att livet går upp och ned ibland. Vi hoppas kunna komplettera det skolorna inte mäktar med och vi hoppas att ungdomarna känner att vi bidrar.

  • Johannes Ollson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.