2017-12-06 16:39

2017-12-06 16:39

KD hoppas på de äldre väljarna nästa år

KARLSTAD: KD:s partiledare Ebba Busch Thor på turné med välfärdslöfte

Med ett bottenresultat på 3,1 procent i SIFO:s väljarbarometer i bagaget, besökte KD:s partiledare Ebba Busch Thor Resurscentrum i onsdags.
Det är de äldre som ska rädda partiet kvar i riksdagen, erkänner hon utan omsvep.

Med nio månader kvar till valet är KD långt från 4-procentsspärren.

Nu åker partiledaren runt i landet på vad som kallas en välfärdsturné. En turné med ett löfte om god vård och omsorg för - fyll i namnet på valfri kommun - äldre.

På alla plan

Ett program där KD lovar att på alla plan förbättra situationen för de äldre. Får bara partiet makt och inflytande kommer de äldre att få en bättre ekonomi, en bättre vård, ett bättre boende och en bättre hemtjänst.

Men då handlar det först och främst om att hålla sig kvar i riksdagen. Och se till att partiledaren också får ett riksdagsmandat. Ebba Busch Thor är för närvarande det enda riksdagspartiet med en partiledare som inte sitter i riksdagen.

Är det satsningen på de äldre som ska rädda er kvar i riskdagen?

– Ja!

Svarar Ebba Busch Thor.

– Det kommer att löna sig. Det är rätt och riktigt att göra det, att särskilja oss från de andra partierna. Äldrevården får man ju aldrig diskutera i partiledardebatterna, trots att 1,8 miljoner i landet är äldre.

SIFO visade i tisdags att det nu inte bara, som vanligt, är KD som riskerar att åka ur riksdagen. MP och L tappar också väljarstöd och ligger under respektive strax över riksdagsspärren.

Att sätta hoppet till sympatirösterna räcker kanske inte nästa gång?

– Ett sådant här val kan vi inte göra igen sa vi senast. Då fick vi kritik för att väljarna inte visste vad vi stod för. Nu har vi gjort ett stort arbete och politikutvecklat för att kunna svara på fler frågor.

Den röda tråden

– Den röda tråden är kritiken mot hur regeringen hanterar välfärden och rättssäkerheten. Människor uppfattar att de är svikna av sjukvården och de rättsvårdande instanserna.

– Jag hoppas att vi ska höras i valrörelsen och inte bara får sympatiröster, säger Ebba Busch Thor.

Med nio månader kvar till valet är KD långt från 4-procentsspärren.

Nu åker partiledaren runt i landet på vad som kallas en välfärdsturné. En turné med ett löfte om god vård och omsorg för - fyll i namnet på valfri kommun - äldre.

På alla plan

Ett program där KD lovar att på alla plan förbättra situationen för de äldre. Får bara partiet makt och inflytande kommer de äldre att få en bättre ekonomi, en bättre vård, ett bättre boende och en bättre hemtjänst.

Men då handlar det först och främst om att hålla sig kvar i riksdagen. Och se till att partiledaren också får ett riksdagsmandat. Ebba Busch Thor är för närvarande det enda riksdagspartiet med en partiledare som inte sitter i riksdagen.

Är det satsningen på de äldre som ska rädda er kvar i riskdagen?

– Ja!

Svarar Ebba Busch Thor.

– Det kommer att löna sig. Det är rätt och riktigt att göra det, att särskilja oss från de andra partierna. Äldrevården får man ju aldrig diskutera i partiledardebatterna, trots att 1,8 miljoner i landet är äldre.

SIFO visade i tisdags att det nu inte bara, som vanligt, är KD som riskerar att åka ur riksdagen. MP och L tappar också väljarstöd och ligger under respektive strax över riksdagsspärren.

Att sätta hoppet till sympatirösterna räcker kanske inte nästa gång?

– Ett sådant här val kan vi inte göra igen sa vi senast. Då fick vi kritik för att väljarna inte visste vad vi stod för. Nu har vi gjort ett stort arbete och politikutvecklat för att kunna svara på fler frågor.

Den röda tråden

– Den röda tråden är kritiken mot hur regeringen hanterar välfärden och rättssäkerheten. Människor uppfattar att de är svikna av sjukvården och de rättsvårdande instanserna.

– Jag hoppas att vi ska höras i valrörelsen och inte bara får sympatiröster, säger Ebba Busch Thor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.