2017-11-05 18:20

2017-11-05 21:34

Twitterstorm efter "censurerad" ledare

KARLSTAD: "Problemet gäller inte bara den här specifika ledaren"

Det har under helgen kommit många upprörda reaktioner kring att en uppmärksammad ledare i NWT inte går att dela vidare på Facebook. Många har också hört av sig direkt till NWT:s redaktion och påpekat att ledarartikeln inte går att sprida vidare.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på, vi har haft problemet förut och har inte heller då kunnat se vad problemet består i. Jag kan inte svara på det om det är av teknisk natur, eller om materialet har blivit anmält som spam, säger Mikael Rothsten, redaktionschef och ansvarig utgivare.

Flera personer som försökt dela ledaren har fått meddelandet att det är blockerat innehåll.

– Som sagt, vi vet inte vad det beror på, och problemet gäller inte bara den här specifika ledaren. Vi har försökt kontakta Facebook, men det är svårt, för man kan inte direkt ringa dem och prata med deras kundtjänst. Vid tidigare liknande problem har vi meddelat Facebook via deras hemsida och talat om att vi är en seriös nyhetssajt som tillhandahåller både åsikter och nyhetsmaterial. Då har det efter ett tag gått att dela igen, säger Mikael Rothsten.

Även NWT:s tekniker har kollat om det kan vara ett problem med kodningen, men enligt Mikael Rothsten har vi inga sådana indikationer.

– Det är tråkigt när det uppstår sådana här bekymmer när det är material som folk vill dela på Facebook, men vi försöker på olika sätt att lösa problemen, säger Mikael Rothsten.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på, vi har haft problemet förut och har inte heller då kunnat se vad problemet består i. Jag kan inte svara på det om det är av teknisk natur, eller om materialet har blivit anmält som spam, säger Mikael Rothsten, redaktionschef och ansvarig utgivare.

Flera personer som försökt dela ledaren har fått meddelandet att det är blockerat innehåll.

– Som sagt, vi vet inte vad det beror på, och problemet gäller inte bara den här specifika ledaren. Vi har försökt kontakta Facebook, men det är svårt, för man kan inte direkt ringa dem och prata med deras kundtjänst. Vid tidigare liknande problem har vi meddelat Facebook via deras hemsida och talat om att vi är en seriös nyhetssajt som tillhandahåller både åsikter och nyhetsmaterial. Då har det efter ett tag gått att dela igen, säger Mikael Rothsten.

Även NWT:s tekniker har kollat om det kan vara ett problem med kodningen, men enligt Mikael Rothsten har vi inga sådana indikationer.

– Det är tråkigt när det uppstår sådana här bekymmer när det är material som folk vill dela på Facebook, men vi försöker på olika sätt att lösa problemen, säger Mikael Rothsten.

  • Kim Eriksson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.