2017-10-12 11:55

2017-10-12 14:39

VF:s chefredaktör lämnar tidningen

KARLSTAD: Tommy Ernerudh ny kommunikationschef för Länsförsäkringar

(UPPDATERAD) Tommy Ernerudh lämnar jobbet som chefredaktör för Värmlands Folkblad och blir ny kommunikationschef på Länsförsäkringar Värmland.

Tommy Ernerudh har jobbat på VF i många år, som reporter, nyhetschef, redaktionschef och nu som chefredaktör.

I början av 2018 lämnar han tidningen för Länsförsäkringar Värmland och rollen som kommunikationschef på den nybildade avdelningen Kommunikation, marknad och hållbarhet.

– Anledningen till att jag lämnar handlar om de arbetsuppgifter som den nya tjänsten på Länsförsäkringar Värmland erbjuder. Jag ser verkligen fram emot den utmaningen.

Men samtidigt väcks frågor - och kritik - från flera håll om en krönika som chefredaktören skrev för bara några veckor sedan. I den hyllade Tommy Ernerudh en rad företag, däribland just Länsförsäkringar.

Hur ser du på kritiken?

– Jag har själv inte sett någon kritik, men det har säkert kommit någonstans. Jag nämnde ett gäng företag i min krönika, men det har ingenting att göra med mitt nya jobb. Det tror jag de flesta förstår. Jag var på tre intervjuer och flera tester och det här handlar om en obetydlig mening, allting har blivit uppförstorat.

Du hade inte fått jobbet när du skrev krönikan?

– Det var inte klart och har ingenting med detta att göra.

Så du har ingen förståelse för kritiken?

– Jag tycker inte att det är toppen, det är det väl inte. Men som jag har sagt till någon annan: jag har skrivit 700- 800 krönikor under den här tiden, många som är sämre än den här.

– Det är heller inte en enda läsare som har hört av sig överhuvudtaget, mer än i positiva ordalag: att det är roligt att någon kunde hylla ett gäng företag.

Utveckla och stärka

– Förutom redaktionella kompetenser från olika kanaler har Tommy arbetat med varumärkespositionering, digitalisering, kundupplevelse och affärsutveckling i en föränderlig och hårt konkurrensutsatt marknad, säger Ulrika Obstfelder Peterson, vd Länsförsäkringar Värmland.

I rollen som kommunikationschef ingår ett övergripande ansvar för att utveckla och stärka Länsförsäkringar Värmlands varumärke i länet. Avdelningen koordinerar aktiviteter, event, sponsring, skadeförebyggande aktiviteter, media och PR samt driver och utvecklar bolagets hållbarhetsfrågor i enlighet med övergripande mål och vision.

– Vi är ett starkt varumärke som syns mycket på den värmländska marknaden i olika sammanhang. Med den nybildade kommunikationsavdelningen kommer vi att kunna utveckla vår närhet till kunderna ännu mer, och därmed förhöja kundupplevelsen ytterligare, säger Ulrika Obstfelder Peterson.

Arbetet med att hitta ny chefredaktör till VF inleds omgående.

Tommy Ernerudh har jobbat på VF i många år, som reporter, nyhetschef, redaktionschef och nu som chefredaktör.

I början av 2018 lämnar han tidningen för Länsförsäkringar Värmland och rollen som kommunikationschef på den nybildade avdelningen Kommunikation, marknad och hållbarhet.

– Anledningen till att jag lämnar handlar om de arbetsuppgifter som den nya tjänsten på Länsförsäkringar Värmland erbjuder. Jag ser verkligen fram emot den utmaningen.

Men samtidigt väcks frågor - och kritik - från flera håll om en krönika som chefredaktören skrev för bara några veckor sedan. I den hyllade Tommy Ernerudh en rad företag, däribland just Länsförsäkringar.

Hur ser du på kritiken?

– Jag har själv inte sett någon kritik, men det har säkert kommit någonstans. Jag nämnde ett gäng företag i min krönika, men det har ingenting att göra med mitt nya jobb. Det tror jag de flesta förstår. Jag var på tre intervjuer och flera tester och det här handlar om en obetydlig mening, allting har blivit uppförstorat.

Du hade inte fått jobbet när du skrev krönikan?

– Det var inte klart och har ingenting med detta att göra.

Så du har ingen förståelse för kritiken?

– Jag tycker inte att det är toppen, det är det väl inte. Men som jag har sagt till någon annan: jag har skrivit 700- 800 krönikor under den här tiden, många som är sämre än den här.

– Det är heller inte en enda läsare som har hört av sig överhuvudtaget, mer än i positiva ordalag: att det är roligt att någon kunde hylla ett gäng företag.

Utveckla och stärka

– Förutom redaktionella kompetenser från olika kanaler har Tommy arbetat med varumärkespositionering, digitalisering, kundupplevelse och affärsutveckling i en föränderlig och hårt konkurrensutsatt marknad, säger Ulrika Obstfelder Peterson, vd Länsförsäkringar Värmland.

I rollen som kommunikationschef ingår ett övergripande ansvar för att utveckla och stärka Länsförsäkringar Värmlands varumärke i länet. Avdelningen koordinerar aktiviteter, event, sponsring, skadeförebyggande aktiviteter, media och PR samt driver och utvecklar bolagets hållbarhetsfrågor i enlighet med övergripande mål och vision.

– Vi är ett starkt varumärke som syns mycket på den värmländska marknaden i olika sammanhang. Med den nybildade kommunikationsavdelningen kommer vi att kunna utveckla vår närhet till kunderna ännu mer, och därmed förhöja kundupplevelsen ytterligare, säger Ulrika Obstfelder Peterson.

Arbetet med att hitta ny chefredaktör till VF inleds omgående.