2017-10-12 17:56

2017-10-12 18:40

Konferens för att stoppa våldet mot barn

KARLSTAD: Fullsatt konferens i Karlstad

Under torsdagen anordandes stor konferens på CCC i Karlstad, för att utveckla arbetet med att stoppa allt våld mot barn och unga.

Anna Bohman Enmalm, projektledare på Myndigheten för ungdoms- och civilfrågor, var en av arrangörerna.

Vad var syftet med konferesen?

– Vi är myndigheten för ungdoms- och civilfrågor och vi samverkar tillsamamns med Barnombudsmannen. Vi har i uppdrag att stärka barn- och ungdomsperspektivet ute i landet. Och det är uppdraget som är grunden till att vi tog kontakt med aktörer i Värmland för att ordna konferensen, säger hon.

Hur var dagen?

– Det var en jättebra dag med en stor och viktig konferens. Vi är så nöjda, det var mycket positivt och det var många som träffade varandra och som kommer samverka i sitt vidare arbete med de här frågorna.

Vad gjorde ni?

– Det var en kunskapsdag med mycket samtal och program hela dagen. Allt från forskning om hur det ser ut nationellt med våld och övergrepp mot barn, till konkreta lärandeexempel, som hur man kan arbeta för att våld mot barn ska stoppas.

– Parollen under dagen var: Värmland mot våld. Kan vi arbeta tillsammans så kan vi uppnå bättre resultat. Det handlar väldigt mycket om hur man lyssnar till barn och unga, hur man släpper fram deras egna röster. Det är si och så med det och förbättring behövs.

Hur var intresset och vilka deltog?

– Det var fullbokat, ett väldigt stort intresse. Många kom och det var en bra blandning av olika aktörer. Vi tillsammans med Barnombudsmannen och Länsstyrelsen arrangerade konferensen.

– Målgruppen var nyckelpersoner som möter barn och unga.

Hur går man vidare med arbetet?

– Länsstyrelsen för vidare arbetet. Det fina är att de har nätverk där de olika grupperna möts. Där kommer man fortsätta arbeta med frågorna. Och vi kommer samverka med länsstyrelsens processer.

Anna Bohman Enmalm, projektledare på Myndigheten för ungdoms- och civilfrågor, var en av arrangörerna.

Vad var syftet med konferesen?

– Vi är myndigheten för ungdoms- och civilfrågor och vi samverkar tillsamamns med Barnombudsmannen. Vi har i uppdrag att stärka barn- och ungdomsperspektivet ute i landet. Och det är uppdraget som är grunden till att vi tog kontakt med aktörer i Värmland för att ordna konferensen, säger hon.

Hur var dagen?

– Det var en jättebra dag med en stor och viktig konferens. Vi är så nöjda, det var mycket positivt och det var många som träffade varandra och som kommer samverka i sitt vidare arbete med de här frågorna.

Vad gjorde ni?

– Det var en kunskapsdag med mycket samtal och program hela dagen. Allt från forskning om hur det ser ut nationellt med våld och övergrepp mot barn, till konkreta lärandeexempel, som hur man kan arbeta för att våld mot barn ska stoppas.

– Parollen under dagen var: Värmland mot våld. Kan vi arbeta tillsammans så kan vi uppnå bättre resultat. Det handlar väldigt mycket om hur man lyssnar till barn och unga, hur man släpper fram deras egna röster. Det är si och så med det och förbättring behövs.

Hur var intresset och vilka deltog?

– Det var fullbokat, ett väldigt stort intresse. Många kom och det var en bra blandning av olika aktörer. Vi tillsammans med Barnombudsmannen och Länsstyrelsen arrangerade konferensen.

– Målgruppen var nyckelpersoner som möter barn och unga.

Hur går man vidare med arbetet?

– Länsstyrelsen för vidare arbetet. Det fina är att de har nätverk där de olika grupperna möts. Där kommer man fortsätta arbeta med frågorna. Och vi kommer samverka med länsstyrelsens processer.

  • Johannes Ollson