2017-09-13 10:40

2017-09-13 11:06

Namnen räckte för folkomröstning

KARLSTAD: Ja eller nej till moské på Rud

7 946 underskrifter var giltiga. Det är tillräckligt för att Karlstads kommun ska gå vidare med beredningen av Sverigedemokraternas krav på folkomröstning om ja eller nej till en moské på Rud.

21 augusti lämnade Sverigedemokraternas Ljubica Jasic Modin över en stor kasse namnunderskrifter till kommunchef Ulf Nyqvist.

Kommunledningskontoret har sedan gått igenom alla 9 462 inkomna namnunderskrifter för att sortera bort ogiltiga.

Godkända underskrifter innehåller namn, personnummer och underskrift från personer som är minst 18 år och röstberättigade i Karlstad. Sammanlagt var det 7 946 underskrifter som uppfyllde dessa kriterier.

Enligt ett pressmeddelande från kommunen innebär det att man nu fortsätter beredningen av ärendet. Det kommer att tas upp på kommunstyrelsens möte i oktober och lämnas vidare för beslut i kommunfullmäktige i november.

Ljubica Jasic Modin var hoppfull att få igenom sitt partis krav när hon lämnade över namnen för några veckor sedan.

– Vi hoppas att Moderaterna, Kristdemokraterna och de liberaler som röstade nej till detaljplanen tidigare vill ha en folkomröstning. Det behövs minst 22 röster så det räcker om de vill vara med, sa hon till NWT.

21 augusti lämnade Sverigedemokraternas Ljubica Jasic Modin över en stor kasse namnunderskrifter till kommunchef Ulf Nyqvist.

Kommunledningskontoret har sedan gått igenom alla 9 462 inkomna namnunderskrifter för att sortera bort ogiltiga.

Godkända underskrifter innehåller namn, personnummer och underskrift från personer som är minst 18 år och röstberättigade i Karlstad. Sammanlagt var det 7 946 underskrifter som uppfyllde dessa kriterier.

Enligt ett pressmeddelande från kommunen innebär det att man nu fortsätter beredningen av ärendet. Det kommer att tas upp på kommunstyrelsens möte i oktober och lämnas vidare för beslut i kommunfullmäktige i november.

Ljubica Jasic Modin var hoppfull att få igenom sitt partis krav när hon lämnade över namnen för några veckor sedan.

– Vi hoppas att Moderaterna, Kristdemokraterna och de liberaler som röstade nej till detaljplanen tidigare vill ha en folkomröstning. Det behövs minst 22 röster så det räcker om de vill vara med, sa hon till NWT.