2017-09-13 11:02

2017-09-13 11:02

Dubbelt så många förtidsröster i kyrkovalet

KARLSTAD

993 väljare hade förtidsröstat i kyrkovalet i Karlstads pastorat till och med i tisdags.

Det är nästan dubbelt så många som de 500 som förtidsröstade totalt i valet 2013, enligt Marie Lundström, kommunikatör i Karlstads pastorat.

Hon tror att ökningen beror på längre öppettider i lokalerna för förtidsröstning, uppmärksamheten kring valet och att man har jobbat med att berätta om kyrkans verksamhet. Hon hoppas också att ökningen av antalet förtidsröster tyder på att fler totalt kommer att rösta i årets kyrkoval, som hålls på söndag.

Det är nästan dubbelt så många som de 500 som förtidsröstade totalt i valet 2013, enligt Marie Lundström, kommunikatör i Karlstads pastorat.

Hon tror att ökningen beror på längre öppettider i lokalerna för förtidsröstning, uppmärksamheten kring valet och att man har jobbat med att berätta om kyrkans verksamhet. Hon hoppas också att ökningen av antalet förtidsröster tyder på att fler totalt kommer att rösta i årets kyrkoval, som hålls på söndag.