2017-09-09 17:12

2017-09-10 14:18

Blev slagen och spottad i ansiktet

KARLSTAD: Motdemonstranter gick till attack under prideparaden

I samband med lördagens prideparad i Karlstad blev Hazel Svensson som varit frontfigur för årets parad påhoppad av en grupp motdemonstranter.
– De spottade på mig och träffade mig med en knytnäve i ansiktet, säger Svensson.

Hazel Svensson gick först i tåget med en megafon i handen. Vid Gubbholmen dök det upp en grupp motdemonstranter som var aggressiva. De gick på Hazel Svensson.

– Det var nazister. Eftersom jag har varit frontfigur och gick längst fram attackerade mig. De spottade mig först i ansiktet, men jag ropade i stället kärlek till alla och fortsatte gå. Då träffade en av dem mig i ansiktet med en knytnäve. Den tog på kinden, säger Svensson.

En grupp poliser i tåget alldeles bakom Hazel Svensson och de agerade raskt.

– De brottade ner killarna som hade slagit och spottat mig. Det gick väldigt snabbt. Sedan kunde vi fortsätta paraden.

Polisen söker fler

Händelsen bekräftas av polisen.

– Ja, två personer avlägsnades från platsen. Ingen är för närvarande frihetsberövad, men vi söker fler personer som kan ha varit inblandade i bråket, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

De två männen var i 20–25-årsåldern.

Efteråt är Hazel Svensson samlad om det som inträffade.

– Självklart är det ledsamt att sådant här sker, men det rättfärdigar ännu mer vår prideparad. Vi måste kämpa vidare mot förtrycket på gatan som inte syns. Kampen mot den här typen av människor måste fortsätta, säger Svensson som har polisanmält händelsen.

Polisens brottsrubricering är ofredande och försök till misshandel.

Hazel Svensson gick först i tåget med en megafon i handen. Vid Gubbholmen dök det upp en grupp motdemonstranter som var aggressiva. De gick på Hazel Svensson.

– Det var nazister. Eftersom jag har varit frontfigur och gick längst fram attackerade mig. De spottade mig först i ansiktet, men jag ropade i stället kärlek till alla och fortsatte gå. Då träffade en av dem mig i ansiktet med en knytnäve. Den tog på kinden, säger Svensson.

En grupp poliser i tåget alldeles bakom Hazel Svensson och de agerade raskt.

– De brottade ner killarna som hade slagit och spottat mig. Det gick väldigt snabbt. Sedan kunde vi fortsätta paraden.

Polisen söker fler

Händelsen bekräftas av polisen.

– Ja, två personer avlägsnades från platsen. Ingen är för närvarande frihetsberövad, men vi söker fler personer som kan ha varit inblandade i bråket, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Värmlandspolisen.

De två männen var i 20–25-årsåldern.

Efteråt är Hazel Svensson samlad om det som inträffade.

– Självklart är det ledsamt att sådant här sker, men det rättfärdigar ännu mer vår prideparad. Vi måste kämpa vidare mot förtrycket på gatan som inte syns. Kampen mot den här typen av människor måste fortsätta, säger Svensson som har polisanmält händelsen.

Polisens brottsrubricering är ofredande och försök till misshandel.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.