2017-09-07 13:36

2017-09-07 13:36

Prisas som årets nybyggare

VÄRMLAND: Familjen Schreiber från Nederländerna prisas för arbetet med Alevis camping

Meine, Willy och Tsjaered Jan Schreiber driver sedan 2008 Alevis camping. Under torsdagen belönades de för sitt arbete med utmärkelsen Årets nybyggare.

Den Nederländska familjen förvärvade campingen efter att ha förälskat sig i det värmländska landskapet.

– Första gången vi kom ner i Klarälvdalen blev vi förtjusta på en gång. Vi tänkte: här skulle man bo, säger Meine.

– Vi skulle stanna på Alevis camping i tre dagar, det blev 2 veckor, tillägger Meine, som tillsammans med maken Willy och sonen Tsjaered Jan driver verksamheten i nordöstra Värmland.

Det var sonen som tog initiativet att köpa anläggningen 2008, och sedan dess har familjen investerat och utvecklat campingen till ett attraktivt turistmål – främst för nederländska familjer, men även för besökare från andra europeiska länder.

”Fantastiska företagare”

I nomineringen lyftes campingens attraktionskraft och positiva effekter för näringslivet i Torsby och nordöstra Värmland. Verksamheten sägs ge ringar på vattnet i området och bidra till en positiv ekonomisk utveckling. För nomineringsarbetet stod PwC, SEB, Företagarna Värmland, Almi företagspartner, Region Värmland, Handelskammaren och Nyföretagarcentrum.

Till ceremonin i Residenset i Karlstad bjöds de tre finalisterna in.

– Vi hade gärna delat ut tre priser. Vi i juryn tycker att ni är fantastiska företagare alla tre, säger Henrik Lindh, PwC.

– Det är extra roligt med dessa nybyggare som har vågat tänka och agerat på nya sätt. De har också satt tydliga mål för tillväxt och lönsamhet, säger Sebastian van den Bergen, rådgivare på Almi Företagspartner Värmland.

Riksfinal

Utmärkelsen instiftades 1999 och anordnas årligen av IFS, Almi och SEB. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund. Familjen Schreiber vann, förutom 10 000 kronor, en plats i riksfinalen. Prispengarna ska entreprenörerna investera i att utöka och förbättra aktiviteterna på campingen.

– Det känns jättestimulerande att utveckla detta vidare, säger Meine Schreiber.

Den Nederländska familjen förvärvade campingen efter att ha förälskat sig i det värmländska landskapet.

– Första gången vi kom ner i Klarälvdalen blev vi förtjusta på en gång. Vi tänkte: här skulle man bo, säger Meine.

– Vi skulle stanna på Alevis camping i tre dagar, det blev 2 veckor, tillägger Meine, som tillsammans med maken Willy och sonen Tsjaered Jan driver verksamheten i nordöstra Värmland.

Det var sonen som tog initiativet att köpa anläggningen 2008, och sedan dess har familjen investerat och utvecklat campingen till ett attraktivt turistmål – främst för nederländska familjer, men även för besökare från andra europeiska länder.

”Fantastiska företagare”

I nomineringen lyftes campingens attraktionskraft och positiva effekter för näringslivet i Torsby och nordöstra Värmland. Verksamheten sägs ge ringar på vattnet i området och bidra till en positiv ekonomisk utveckling. För nomineringsarbetet stod PwC, SEB, Företagarna Värmland, Almi företagspartner, Region Värmland, Handelskammaren och Nyföretagarcentrum.

Till ceremonin i Residenset i Karlstad bjöds de tre finalisterna in.

– Vi hade gärna delat ut tre priser. Vi i juryn tycker att ni är fantastiska företagare alla tre, säger Henrik Lindh, PwC.

– Det är extra roligt med dessa nybyggare som har vågat tänka och agerat på nya sätt. De har också satt tydliga mål för tillväxt och lönsamhet, säger Sebastian van den Bergen, rådgivare på Almi Företagspartner Värmland.

Riksfinal

Utmärkelsen instiftades 1999 och anordnas årligen av IFS, Almi och SEB. Priset delas ut till företagare med utländsk bakgrund. Familjen Schreiber vann, förutom 10 000 kronor, en plats i riksfinalen. Prispengarna ska entreprenörerna investera i att utöka och förbättra aktiviteterna på campingen.

– Det känns jättestimulerande att utveckla detta vidare, säger Meine Schreiber.

  • Johannes Ollson