2017-07-24 16:12

2017-07-25 14:05

Bra värmländsk placering på Silverstone

KARLSTAD

Formula Student är ett bilbyggarprojekt av det lite annorlunda slaget. I år placerade sig Värmlandsteamet Clear River Racing på en hedervärd tredjeplats vid årets tävlingar på prestigefyllda Silverstone Circuit i England.

Teamet består av ett 30-tal ingenjörsstudenter vid Karlstads universitet. Vid sidan av studierna jobbar man många, långa timmar med att bygga en snabb och smart racingbil. Denna gång lyckades Värmlandsteamet ovanligt bra.

– Ja, det gick verkligen över förväntan. Vi har som bäst kommit på 15:e plats tidigare år, men i år blev vi trea totalt, säger projektledaren Johan Sundkvist.

”Bruce” styrka är den är lätt, stabil, pålitlig och accelererar väldigt snabbt. Förutom att den presterade bra på banan fick den ett fint mottagande även i de statiska momenten som design och tillverkningskostnad.

Teamet består av ett 30-tal ingenjörsstudenter vid Karlstads universitet. Vid sidan av studierna jobbar man många, långa timmar med att bygga en snabb och smart racingbil. Denna gång lyckades Värmlandsteamet ovanligt bra.

– Ja, det gick verkligen över förväntan. Vi har som bäst kommit på 15:e plats tidigare år, men i år blev vi trea totalt, säger projektledaren Johan Sundkvist.

”Bruce” styrka är den är lätt, stabil, pålitlig och accelererar väldigt snabbt. Förutom att den presterade bra på banan fick den ett fint mottagande även i de statiska momenten som design och tillverkningskostnad.