2017-07-18 09:00

2017-07-18 09:00

Unik satsning för nya småföretag

KARLSTAD: Snart startar Komplett Företag Värmland

I slutet av augusti presenteras en unik satsning i Värmland där nya småföretag och företag som flyttar till länet kan inhandla alla tjänster, bank, telefoni, ekonomi och IT på ett enda ställe. Satsningen får namnet, Komplett Företag Värmland, KFV.
– Ett tiotal företag kommer att samverka. Där återfinns en bank, flera IT-företag, en teleoperatör och en leverantör av ekonomiska tjänster. Vår roll i den här satsningen är att tillhandahålla lokalerna, säger Stefan Ahlmark, vd i Karlstad Business Center.

Arbetet med KFV har pågått i flera månader. Nu är man överens om hur samarbetet skall bedrivas.

– Vi har ett sista avstämningsmöte i mitten av augusti. Sedan kommer vi att slå på stora trumman och gå ut med namn på alla företag som deltar i satsningen.

Unikt

Det som nu sker i Karlstad och Värmland är unikt. Det har gjorts försök på andra ställen i landet, men projekten har ofta stupat på att inblandade parter inte har kommit överens om hur man skall fördela intäkter och kostnader samt det kanske viktigaste, vad kunderna skall betala.

– Detta har vi redan löst. Företagen som anlitar KFV:s tjänster fullt ut kommer totalt sett att få ett superlågt pris i jämförelse vad som skulle kosta dem om de shoppade runt för att få klart med alla viktiga tjänster.

Inslussningen

Hur ser inslussningen till KFV ut?

– Det blir vi, Karlstad Business Center, som tillhandahåller lokalerna. Där slussa nyföretagarna och företag som kommer till Värmland vidare till de olika leverantörerna i KFV. Vi har ett bra program för paketeringen.

Positiva

KFV har redan kontaktat ALMI Värmland, som enligt Stefan Ahlmark är positiva.

– Vi tror också att Nyföretagarcentrum kommer att gilla satsningen, likaså kommunernas näringslivsavdelningar. Vi kommer också att ge Svenskt Näringsliv och Företagarna ordentlig information.

Konkurrensen

Är ni inte rädda för att KFV sätter konkurrensen ur spel och att Konkurrensverket vill ha ett ord med i laget? Vad säger bankerna som står utanför KFV och vad säger andra IT-företag, teleoperatörer och ekonomileverantörer?

– Jag tror inte att KFV kommer att uppfattas på det sättet. Nu tar vi en sak i taget. I augusti presenterar vi planerna i sin helhet. Sen får vi se vad som händer, säger Stefan Ahlmark.

 

 

 

Arbetet med KFV har pågått i flera månader. Nu är man överens om hur samarbetet skall bedrivas.

– Vi har ett sista avstämningsmöte i mitten av augusti. Sedan kommer vi att slå på stora trumman och gå ut med namn på alla företag som deltar i satsningen.

Unikt

Det som nu sker i Karlstad och Värmland är unikt. Det har gjorts försök på andra ställen i landet, men projekten har ofta stupat på att inblandade parter inte har kommit överens om hur man skall fördela intäkter och kostnader samt det kanske viktigaste, vad kunderna skall betala.

– Detta har vi redan löst. Företagen som anlitar KFV:s tjänster fullt ut kommer totalt sett att få ett superlågt pris i jämförelse vad som skulle kosta dem om de shoppade runt för att få klart med alla viktiga tjänster.

Inslussningen

Hur ser inslussningen till KFV ut?

– Det blir vi, Karlstad Business Center, som tillhandahåller lokalerna. Där slussa nyföretagarna och företag som kommer till Värmland vidare till de olika leverantörerna i KFV. Vi har ett bra program för paketeringen.

Positiva

KFV har redan kontaktat ALMI Värmland, som enligt Stefan Ahlmark är positiva.

– Vi tror också att Nyföretagarcentrum kommer att gilla satsningen, likaså kommunernas näringslivsavdelningar. Vi kommer också att ge Svenskt Näringsliv och Företagarna ordentlig information.

Konkurrensen

Är ni inte rädda för att KFV sätter konkurrensen ur spel och att Konkurrensverket vill ha ett ord med i laget? Vad säger bankerna som står utanför KFV och vad säger andra IT-företag, teleoperatörer och ekonomileverantörer?

– Jag tror inte att KFV kommer att uppfattas på det sättet. Nu tar vi en sak i taget. I augusti presenterar vi planerna i sin helhet. Sen får vi se vad som händer, säger Stefan Ahlmark.

 

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.