2017-06-13 16:18

2017-06-13 16:18

Dödshot mot P4 Värmland

KARLSTAD

Hot har enligt Värmlands Folkblad riktats mot P4 Värmland. Hotet ska ha framfört genom ett handskrivet brev på engelska med innebörden att personal på radion ska dö om inte moskébygget i Karlstad blir av. Kanalens granskning av moskébygget ska vara anledningen till att hotet riktas mot redaktionen.

– Det är riktigt att vi har fått en hotelse per brev. Som vi uppfattar det var hotet riktat mot redaktionen. Brevet är polisanmält och vi har lämnat över det till polisen för att de ska kunna granska det, säger Ulla Waldén, kanalchef på P4 Värmland, till VF.

Efter hotet har P4 Värmland vidtagit åtgärder på arbetsplatsen för att öka säkerheten.

– Det är riktigt att vi har fått en hotelse per brev. Som vi uppfattar det var hotet riktat mot redaktionen. Brevet är polisanmält och vi har lämnat över det till polisen för att de ska kunna granska det, säger Ulla Waldén, kanalchef på P4 Värmland, till VF.

Efter hotet har P4 Värmland vidtagit åtgärder på arbetsplatsen för att öka säkerheten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.