Ny sporthall ska ge hälsoprofil

KARLSTAD: Mariebergsskolan satsar när de äntligen får uppdaterade gymnastiklokaler

I höst står den nya sporthallen vid Mariebergs IP färdig. Det är en mycket efterlängtad investering eftersom Mariebergsskolans två små hallar är mycket slitna.
– Nu ska vi inleda en satsning på en hälsoprofil som innebär att vi fördubblar antalet timmar då eleverna rör sig.

Mariebergsskolans rektor Mikael Rundh och hans elever var mycket nöjda när de på torsdagen fick komma och tjuvkika i den nya sporthallen.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Johanna Larsson (M) hälsade välkommen.

– Den här sporthallen är framför allt till skolans elever, men den byggs även med en läktare för upp till 150 personer och kafeteria så att alla idrottsföreningar kan använda den under kvällstid, säger hon.

32,5 miljoner kronor är den nya fullmåttshallen kostnadsberäknad till enligt kommunens projektledare Thomas Karlsson.

– Vi beräknar att bygget står klart i oktober. I projektet ingår även en styrketräningshall och en lektionssal, säger han.

Rektor Mikael Rundh konstaterar vikten av den nya hallen för Mariebergsskolan.

– Nu ska vi inleda en satsning på en hälsoprofil som innebär att vi fördubblar antalet timmar då eleverna rör sig till fyra timmar i veckan.

– Vi kommer ha ett hälsopass i veckan där man kan välja olika alternativ och vi gör om elevens val till att kretsa mycket kring fysisk aktivitet med ett brett innehåll.

– Vi ska även utöka vårt aktivitetsbibliotek där man kan låna idrottsutrustning och även i klassrummen kommer man att märka av vår hälsoprofil.

2017-05-18 18:39

2017-05-18 18:39