2017-04-20 11:25

2017-04-20 15:10

Han tar över restaurang Spitiko

KARLSTAD: Efter konkursen: ”Vi utvecklar helt nya pizzor”

Nu är det klart vem som tar över restaurang Spitiko vid Friskis och svettis.
Ny ägare är Yasser Reza som äger pizzeria Bari på Herrhagen.

– Det kommer att bli lite annorlunda! Det blir en pizzeria förstås, men med lite nyttigare rätter. Mycket sallad. Och så kommer vi att satsa mer på vegetariskt. Dessutom håller vi på att utveckla en LCHF-pizza och laktosfria pizzor. Det är helt nya sorter så det känns spännande! Jag har jobbat i branschen i 22 år och hela tiden försökt att utveckla mig.

Vad ska restaurangen heta?

– Det blir Bari på Råtorp, helt enkelt.

När flyttar ni in?

– Den 1 juni. Och då sätter vi i gång direkt. Det är bara lite smårenovering som behövs innan.

Hur många kommer ni att anställa?

– Vi är tre på Herrhagen och jag tror att vi blir dubbelt så många på Råtorp. Minst.

Berätta lite om dig själv!

– Jag är 48 år och kom hit 1994 från Bagdad. Jag utbildade mig vid högskolan där, men när jag kom till Sverige var det pizzabranschen som jag kunde få jobb i. Jag startade min första pizzeria i Svanskog, 1998. Och 2002 kom jag till Herrhagen i Karlstad och tog över Pizza Bari. Här har jag barn och familj och jobbet har givit mig många sociala kontakter. Så jag trivs jättebra!

Äter du själv pizza?

– Ja, det finns inget godare! Men jag äter bara hos mig själv. Då vet jag vad jag får!

Nu äger du två pizzerior. Kan det bli en tredje?

– Det är möjligt faktiskt. Men jag avvaktar ett år ungefär och ser om det här funkar. Jag har väldigt många idéer!

– Det kommer att bli lite annorlunda! Det blir en pizzeria förstås, men med lite nyttigare rätter. Mycket sallad. Och så kommer vi att satsa mer på vegetariskt. Dessutom håller vi på att utveckla en LCHF-pizza och laktosfria pizzor. Det är helt nya sorter så det känns spännande! Jag har jobbat i branschen i 22 år och hela tiden försökt att utveckla mig.

Vad ska restaurangen heta?

– Det blir Bari på Råtorp, helt enkelt.

När flyttar ni in?

– Den 1 juni. Och då sätter vi i gång direkt. Det är bara lite smårenovering som behövs innan.

Hur många kommer ni att anställa?

– Vi är tre på Herrhagen och jag tror att vi blir dubbelt så många på Råtorp. Minst.

Berätta lite om dig själv!

– Jag är 48 år och kom hit 1994 från Bagdad. Jag utbildade mig vid högskolan där, men när jag kom till Sverige var det pizzabranschen som jag kunde få jobb i. Jag startade min första pizzeria i Svanskog, 1998. Och 2002 kom jag till Herrhagen i Karlstad och tog över Pizza Bari. Här har jag barn och familj och jobbet har givit mig många sociala kontakter. Så jag trivs jättebra!

Äter du själv pizza?

– Ja, det finns inget godare! Men jag äter bara hos mig själv. Då vet jag vad jag får!

Nu äger du två pizzerior. Kan det bli en tredje?

– Det är möjligt faktiskt. Men jag avvaktar ett år ungefär och ser om det här funkar. Jag har väldigt många idéer!