Tjuven bosatte sig i deras husvagn

KARLSTAD: Tredje inbrottet i husvagnar på Skutbergets camping i vinter

– Han, om den nu var en han, bröt sig in, lagade mat och sov över.
– Sedan slog han sönder inredningen, snodde vår cykel och försvann.

Annette Rom är ledsen, bedrövad och förbannad.

– Mest på First camp som inte informerat oss som har våra husvagnar här året runt om tidigare inbrott. De har varit inbrott i åtminstone två andra husvagnar innan de bröt sig in i vår vagn, säger hon.

Annette Rom och hennes sambo Fredrik Mossberg har sin husvagn stående året runt på campingen. De brukar bo där året runt.

– Det är vårt hem. Men i vinter har vi hyrt en lägenhet och bara varit där och tittat till då och då.

Vilket de gjorde i lördags för att upptäcka att någon gjort deras hem till sitt hem. Och avslutat med att sno med sig diverse saker och förstöra mycket annat innan han hade flyttat ut.

Annette Rom gjorde omedelbart en polisanmälan och polisens tekniker har varit på plats för att säkra spår och topsa för DNA.

– Jag är osäker på om vi ska vara kvar på Skutberget. I den vagnen tänker jag aldrig bo igen, säger Annette Rom som redan är ute och letar efter en ny husvagn.

Tredje inbrottet

Dalila Hamzic som är servicechef på First camp Skutberget bekräftar att det här var det tredje inbrottet i husvagnar på campingen den här vintern.

– Det är jätteolyckligt och det beklagar jag verkligen. Men det är sådant som kan hända på en camping, säger hon.

– Vi har pratat med några av de kanske tiotalet som bor här året runt. En del av dem känner redan till inbrotten. Men jag borde kanske ha informerat bättre.

– Samtidigt ansvarar de som hyr platser här själva för att titta till sin egendom. Och tack och lov är det väldigt sällan någonting händer.

I höstas avvisade polisen en man som bodde i en stulen husvagn på campingen. För några veckor sedan körde polisen iväg vad som beskrivs som ”en karavan” med ovälkomna gästarbetare från Bomstadbaden.

Det förekommer att människor använder, skitar ner och sover över i gemensamhetsutrymmen som finns på campingen.

– Det är förstås lockande eftersom de är öppna och en och annan kanske tror att det är offentliga toaletter. Vi kontaktar polisen när vi upptäcker sådant.

Någon bevakning finns inte på campingen.

– Efter inbrotten har jag kört runt några gånger på kvällar och helger. Men om jag ser att det lyser i någon husvagn kan jag inte knacka på, jag måste utgå i från att det är de riktiga ägarna som bor där, säger Dalila Hamzic.

 

2017-03-19 18:33

2017-03-19 21:39