2017-03-15 09:05

2017-03-15 09:08

Stor happening i skateboardens tecken

KARLSTAD: Festival för nya och gamla skejtare i sommar

I sommar anordnas en annorlunda festival på Stora torget i Karlstad. Hela Värmland skejtar kallas evenemanget som vänder sig till alla som gillar att åka skateboard – amatörer såväl som proffs.

Skate på Liseberg är ett arrangemang med några år på nacken som blivit populärt bland skejtare. Höjdpunkten är en tävling där vem som helst har möjlighet att kvala in för att tävla mot mer kända åkare.

Festivalen i Karlstad den 12-15 juli kommer att ha ett liknande upplägg. NWT skateskola för olika åldrar pågår dagligen och varvas med fri åkning. Den avslutande tävlingsdagen väntas locka en rad framgångsrika skejtare.

Eventarrangören Mark Pulman firar själv 30-årsjubileum på brädan.

– Det är fortfarande kul att skejta. Man blir aldrig färdiglärd, utbudet av trick och stilar är närmast oändligt, säger han.

Skate på Liseberg är ett arrangemang med några år på nacken som blivit populärt bland skejtare. Höjdpunkten är en tävling där vem som helst har möjlighet att kvala in för att tävla mot mer kända åkare.

Festivalen i Karlstad den 12-15 juli kommer att ha ett liknande upplägg. NWT skateskola för olika åldrar pågår dagligen och varvas med fri åkning. Den avslutande tävlingsdagen väntas locka en rad framgångsrika skejtare.

Eventarrangören Mark Pulman firar själv 30-årsjubileum på brädan.

– Det är fortfarande kul att skejta. Man blir aldrig färdiglärd, utbudet av trick och stilar är närmast oändligt, säger han.