2016-10-13 20:25

2016-10-13 20:25

Tv- kontrollant trodde säng var tv

KARLSTAD

En kontrollant från Radiotjänst ska ha frågat ut en ensam 12-åring i Karlstad om familjen hade tv. Det rapporterar Hem & Hyra.

Kort därefter fick familjen hem en blankett som säger att de ska betala tv-avgift och ett formulär där det står att ett barn öppnat och att kontrollanten från dörren ”sett en svart 42 tums platt-tv i vardagsrummet”.

Familjen bor litet och saknar TV. Kontrollanten ska därför ha förväxlat TV med en våningsäng, eftersom det är det enda som syns från dörren. Radiotjänst konstaterar att kontrollanten har begått ett misstag, då de aldrig ska ställa ingående frågor till minderåriga.

Kort därefter fick familjen hem en blankett som säger att de ska betala tv-avgift och ett formulär där det står att ett barn öppnat och att kontrollanten från dörren ”sett en svart 42 tums platt-tv i vardagsrummet”.

Familjen bor litet och saknar TV. Kontrollanten ska därför ha förväxlat TV med en våningsäng, eftersom det är det enda som syns från dörren. Radiotjänst konstaterar att kontrollanten har begått ett misstag, då de aldrig ska ställa ingående frågor till minderåriga.