2016-10-13 16:11

2016-10-13 16:11

Ingves vid myntvägg

KARLSTAD: Nytt konstverk i Orrholmsgaraget

Det senaste konstverket i Orrholmsgaraget består av mynt sammanlagt vägande så där en 80-90 kilo. På torsdagen invigdes det – av riksbankschefen Stefan Ingves.

”Carlstad Wall of Coins” är namnet på det senaste av de många konstverken i Orrholmsgaraget i Karlstad. Det består av tusentals mynt som limmats fast på åtta skivor som sedan både ramats och glasats in av den ideella garagegruppen i samarbete med hyresvärden KBAB. Myntväggen hänger vid Babordsgatan 5.

Mynten kommer både från Sverige och från andra länder. De har framför allt efterlysts via sociala medier. Men garagegruppen har också vänt sig till banker, andra företag och privatpersoner.

– Jag har bidragit med några hundra mynt, berättar NWT:s chefredaktör Staffan Ander.

Invigningstalet hölls naturligtvis av riksbankschefen Stefan Ingves som började med att berätta om myntens mer än tusenåriga historia i Sverige. Därefter spelades det fanfar som avslutades med Abbas ”Money, Money”.

”Carlstad Wall of Coins” är namnet på det senaste av de många konstverken i Orrholmsgaraget i Karlstad. Det består av tusentals mynt som limmats fast på åtta skivor som sedan både ramats och glasats in av den ideella garagegruppen i samarbete med hyresvärden KBAB. Myntväggen hänger vid Babordsgatan 5.

Mynten kommer både från Sverige och från andra länder. De har framför allt efterlysts via sociala medier. Men garagegruppen har också vänt sig till banker, andra företag och privatpersoner.

– Jag har bidragit med några hundra mynt, berättar NWT:s chefredaktör Staffan Ander.

Invigningstalet hölls naturligtvis av riksbankschefen Stefan Ingves som började med att berätta om myntens mer än tusenåriga historia i Sverige. Därefter spelades det fanfar som avslutades med Abbas ”Money, Money”.