2016-10-12 14:13

2016-10-12 14:18

KBAB backar om eldning

KARLSTAD: Nöjd hyresgästförening

Efter alla turer: nu backar KBAB och häver eldningsförbudet för samtliga hyresgäster med fungerande kaminer och kakelugnar. Det rapporterar Hem & Hyra.

NWT har under hösten berättat om konflikten mellan Hyresgästföreningen och KBAB.

Hyresgästföreningen är glad att KBAB nu backar från eldningsförbudet.

– Vi är glada att de lyssnat på oss. Det här känns jättestort, för det berör många och varit väldigt trögt att komma fram för vi har stått långt ifrån varandra från början. Men nu har vi samma synsätt i avgörande delar. Och de som är berörda är också glada, det här har oroat många, med all rätt, säger Ingemar Fornemo, som är den jurist som drivit ärendet för hyresgästernas räkning, till Hem & Hyra.

Men trots att förbudet hävs vill KBAB fortfarande inte säga att Hyresgästföreningen gjorde rätt tolkning.

– Vår kommunjurist vidhåller sin tolkning av nämndens beslut, men vi är måna om att ha en god relation med Hyresgästföreningen och har kommit överens med dem om att vi upphäver eldningsförbudet för de som har eldstäder som fungerar, säger Benny Flodin på KBAB till Hem & Hyra.

NWT har under hösten berättat om konflikten mellan Hyresgästföreningen och KBAB.

Hyresgästföreningen är glad att KBAB nu backar från eldningsförbudet.

– Vi är glada att de lyssnat på oss. Det här känns jättestort, för det berör många och varit väldigt trögt att komma fram för vi har stått långt ifrån varandra från början. Men nu har vi samma synsätt i avgörande delar. Och de som är berörda är också glada, det här har oroat många, med all rätt, säger Ingemar Fornemo, som är den jurist som drivit ärendet för hyresgästernas räkning, till Hem & Hyra.

Men trots att förbudet hävs vill KBAB fortfarande inte säga att Hyresgästföreningen gjorde rätt tolkning.

– Vår kommunjurist vidhåller sin tolkning av nämndens beslut, men vi är måna om att ha en god relation med Hyresgästföreningen och har kommit överens med dem om att vi upphäver eldningsförbudet för de som har eldstäder som fungerar, säger Benny Flodin på KBAB till Hem & Hyra.