2016-10-11 14:37

2016-10-11 14:41

Pia Hallström död

KARLSTAD: Riksdagsledamot avled efter sjukdom

Värmländska riksdagsledamoten Pia Hallström (M), 55, är död. Hon avled efter en längre tids sjukdom.

Pia Hallströms parti Moderaterna i Värmland beklagar det inträffade.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och våra tankar går till hennes familj, säger Alexander Torin, politisk sekreterare för Moderaterna i Karlstad.

Inför valet 2014 berättade Pia Hallström öppenhjärtligt i NWT om sin sjukdom. Det var hösten 2013 som hon upptäckte en knöl i ena bröstet.

Efter operationen var hon vara sjukskriven i två veckor.

– Jag är en fighter som stärks av motgångar. Innan cancerbeskedet kände jag mig fullt frisk och jag har hela tiden haft siktet inställt på att vara bra till midsommar. Jobbet höll mig uppe, även om jag blev helt slut efter promenaden från min lägenhet på Söder till riksdagen. Men det hade varit värre att sitta hemma och grubbla. Alla har varit fantastiska, inte minst maken. Nu försöker jag umgås mer med mina vänner och ta vara på den tid jag har.

I intervjun fick Pia Hallström även frågan vilka politiska frågor hon brinner mest för.

– Som riksdagsledamot har jag jobbat hårt mot våld i nära relationer. Jag levde själv i ett destruktivt förhållande för drygt 20 år sedan och ångrar att jag aldrig anmälde. Jag brinner för många frågor; skolan, hedersproblematik, jämställdhet och hur Värmland ska utvecklas, till exempel.

Innan hon blev riksdagsledamot jobbade hon som lärare och rektor.

Pia Hallström efterlämnar man och fyra barn.

Pia Hallströms parti Moderaterna i Värmland beklagar det inträffade.

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt och våra tankar går till hennes familj, säger Alexander Torin, politisk sekreterare för Moderaterna i Karlstad.

Inför valet 2014 berättade Pia Hallström öppenhjärtligt i NWT om sin sjukdom. Det var hösten 2013 som hon upptäckte en knöl i ena bröstet.

Efter operationen var hon vara sjukskriven i två veckor.

– Jag är en fighter som stärks av motgångar. Innan cancerbeskedet kände jag mig fullt frisk och jag har hela tiden haft siktet inställt på att vara bra till midsommar. Jobbet höll mig uppe, även om jag blev helt slut efter promenaden från min lägenhet på Söder till riksdagen. Men det hade varit värre att sitta hemma och grubbla. Alla har varit fantastiska, inte minst maken. Nu försöker jag umgås mer med mina vänner och ta vara på den tid jag har.

I intervjun fick Pia Hallström även frågan vilka politiska frågor hon brinner mest för.

– Som riksdagsledamot har jag jobbat hårt mot våld i nära relationer. Jag levde själv i ett destruktivt förhållande för drygt 20 år sedan och ångrar att jag aldrig anmälde. Jag brinner för många frågor; skolan, hedersproblematik, jämställdhet och hur Värmland ska utvecklas, till exempel.

Innan hon blev riksdagsledamot jobbade hon som lärare och rektor.

Pia Hallström efterlämnar man och fyra barn.